Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Toro Rosso" varētu kļūt par "Honda" otro partneri Formulā 1

Juris Grīns
Juris Grīns

"Toro Rosso" varētu kļūt par "Honda" otro partneri Formulā 1
Foto: AFP/Scanpix

Franca Tosta vadītā "Toro Rosso" komanda jau 2017. gadā varētu uzsākt sadarbību ar "Honda", kļūstot par dzinēju ražotāja otro partneri Formulā 1.

Somu laikraksts "Turun Sanomat" ziņo, ka "Red Bull" piederošā "Toro Rosso" komanda interesi par "Honda" motoriem izrādīja jau 2015. gadā.

Tajā pašā laikā ekskluzīvs sadarbības līgums ar "Honda" aizvien ir spēkā "McLaren" komandai, kuras priekšsēdētājs Rons Deniss cenšas bloķēt iespēju arī citām vienībām tikt pie šiem motoriem. Tiesa, tas esot pretrunā ar jaunajiem F1 noteikumiem, kas garantē, ka neviena komanda nevar tikt atstāta bez dzinēju piegādātāja.

"Pagājušajā gadā, kad "Honda" bija jaunpienācējs, mēs teicām, ka viņi var apgādāt ar motoriem tikai vienu komandu, taču, atbilstoši noteikumiem, ražotājam jābūt spējīgam sadarboties ar vairākām komandām," tiek citēts F1 čempionāta boss Bernijs Eklstouns. "Kompānijas "Honda" problēma bija ekskluzīvais līgums ar "McLaren"."

"Turun Sanomat" pieejamā informācija liecina, ka "Toro Rosso" vadītājs Francs Tosts šobrīd cenšas panākt sadarbību ar "Honda" un tikt pie līguma, kas tiktu parakstīts uz laiku no 2017. līdz 2020. gadam.

Itālijā bāzētā komanda šobrīd izmanto 2015. gada specifikācijas "Ferrari" dzinējus. Savukārt "Honda" vadība jau iepriekš izteikusies, ka būtu gatava apgādāt ar motoriem arī citas F1 komandas, ne tikai "McLaren", kas, pēc neveiksmīgās pērnās sezonas, šogad strauji progresējusi.

"Pašlaik mums nav konkrētu plānu, bet esam apsolījuši FIA, ka spēsim apgādāt arī divas vai pat trīs komandas, tāpēc tam gatavojamies," atklāj "Honda" F1 nodaļas jaunais vadītājs Jasuke Hasegava.

Izmantotie resursi:
INAUTONEWS

     [+] [-]

, 2016-05-10 22:41, pirms 8 gadiem
Tas nāks Hondai tikai par labu

     [+] [-]

, 2016-05-11 07:01, pirms 8 gadiem
Ja bus interesanti redzet, McLaren inzenieri nemak izmantot motoru, vai ari Honda tiesam vairs nemak motorus taisit, Toro Rosso ir paradijusi, ka ar labu sasiju var punktos tik ar jebkadu dzineju, vai tas vajs Renault vai vecs Ferrari.

     [+] [-]

, 2016-05-11 08:27, pirms 8 gadiem
Vecais Ferrari ir labāks par Reni pašlaik.