Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Leklērs: "Ja tā turpināsim, varam cīnīties par F1 titulu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Leklērs: "Ja tā turpināsim, varam cīnīties par F1 titulu"
Šarls Leklērs. Foto: Scuderia Ferrari

Austrālijas "Grand Prix" izcīnīto uzvaru Šarls Leklērs noraksturojis kā pārliecinošāko savā līdzšinējā F1 karjerā. Sportists arī beidzot reāli apzinājies, ka šogad var cīnīties par čempiona titulu.

Leklērs Melburnas trasē uzvarēja kvalifikācijā, sacensību startā noturēja pirmo pozīciju, saglabāja līdera godu arī restartu laikā un bija attālinājies no Maksa Verstapena, kad "Red Bull" pilots tehnisku problēmu dēļ izstājās no otrās pozīcijas.

"Šī man bija pirmā reize "Formulā 1", kad izdevās kontrolēt pārsvaru pār otro vietu," atzina Leklērs. "Visu nedēļas nogali es labi izdarīju savu darbu, bet tas nebūtu iespējams bez šādas mašīnas. Sevišķi spēcīgi mēs bijām sacīkšu režīmā. Riepas darbojās lieliski. No pirmā līdz pat pēdējam aplim izdevās tās ārkārtīgi labi kontrolēt. Esmu ļoti laimīgs."

Divas uzvaras un viena otrā vieta Leklēram šobrīd kopvērtējumā dod ievērojamu pārsvaru pār sekotājiem. Otrajā vietā nokļuvušais Džordžs Rasels no "Mercedes" komandas zaudē jau 34 punktus. Leklērs liekvārdībā neizplūst un neko nesola, taču beidzot apzinājies, ka gadījumā, ja arī turpmāk viņa "Ferrari" formula būs tikpat ātra, cīņa par titulu ir iespējama.

"Protams, šīs bija tikai trešās sacīkstes," pēc finiša teica Leklērs. "Ir grūti domāt par titulu, bet, ja godīgi, mums ir ļoti ātra un līdz šim arī izturīga mašīna. Ceru, ka tā arī turpināsies un, ja tā būs, tad mums, iespējams, ir izredzes uzvarēt čempionātā. Tas, kas šobrīd notiek, neapšaubāmi, liek man pasmaidīt, sevišķi pēc diviem tik grūtiem gadiem gan komandai, gan man. Lieliski atkal būt atpakaļ cīņā par tik augstām vietām."

Leklēram šī bija otrā uzvara sezonā un ceturtā visā karjerā. Iepriekšējās divas uzvaras viņš bija guvis 2019. gadā Spā-Frankošamps un Moncas trasēs.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

     [+] [-]

, 2022-04-10 14:24, pirms 2 gadiem
Patiesībā tas progress, kādu "Ferrari" ir panākuši, gatavojoties šai sezonai, ir vienkārši fenomenāls. Un izskatās, ka pārsvars kļūs tikai vēl stabilāks, vismaz pār "Red Bull" noteikti. Šobrīd galvenais melnais zirdziņš ir "Mercedes", jo mašīnai ir potenciāls, tikai nav skaidrs, kā novērst esošās problēmas un realizēt šo potenciālu. Pat ja līdz sezonas vidum izdotos novērst galvenās problēmas un maksimāli pietuvoties līderiem, tad nav teikts, ka atlikušajā daļā būtu iespējams sadeldēt punktu deficītu. Mana prognoze ir tāda, ka līdz vasaras vidum "Mercedes" tomēr izdosies pietuvoties konkurentiem tehniskajā ziņā, bet tikai ar ļoti lielas veiksmes palīdzību būtu iespējams pacīnīties par uzvaru sezonas izskaņā. Lai gan nekas nav neiespējams.

     [+] [-]

, 2022-04-10 14:57, pirms 2 gadiem
Atpalicība mersiem un RB itka jau paliela bet 2-3 neveiksmīgas sacīkstes un turnīra tabula jau pavisam savādāka, gan jau arī merši kautko izpipes un tad jau būs pavisam jautri, un ja vismaz 6as mašīnas spēs cīnīties par uzvaru tas jau būs labi un interesanti

     [+] [-]

, 2022-04-10 15:06, pirms 2 gadiem
kreicakungs rakstīja: Atpalicība mersiem un RB itka jau paliela bet 2-3 neveiksmīgas sacīkstes un turnīra tabula jau pavisam savādāka, gan jau arī merši kautko izpipes un tad jau būs pavisam jautri, un ja vismaz 6as mašīnas spēs cīnīties par uzvaru tas jau būs labi un interesanti
Pirmais jautājums ir "vai", un tikai tad seko "kad". Ja "Merši" plāno mainīt grīdu, tad tas nav pāris nedēļu jautājums. Šobrīd "Merši" koncentrējas tikai uz vienu problēmu, kas ļauj konkurentiem mierīgā garā strādāt pie saviem uzlabojumiem. Šobrīd "Ferrari" ir izteikts favorīts, un "Red Bull" varēs domāt par sakarīgu konkurenci tikai tad, kad atrisinās savas tehniskās problēmas. Bet "Meršiem" kā izskatās, tas būs vēl smagāks uzdevums. Diezgan droši varam teikt, ka nākamās sacensības priekš "Mercedes" būs vēl lielāka Elle, un būs jācer uz konkurentu neveiksmēm.

     [+] [-]

, 2022-04-10 15:42, pirms 2 gadiem
Mersu sakarā nesaku ka jau nākamajā gonka iesaistīsies, bet ticu ka ap vasaras vidu būs jau 6as mašīnas kas spēs reāli cīnīties par uzvaru, gan RB arī tiks skaidrībā ar savām ķibelēm, bet Ferrari pagaidām izskatās kā no citas planētas, pat neticaas ka pēdējos gados knapi top5 turējās

     [+] [-]

, 2022-04-10 15:48, pirms 2 gadiem
kreicakungs rakstīja: Mersu sakarā nesaku ka jau nākamajā gonka iesaistīsies, bet ticu ka ap vasaras vidu būs jau 6as mašīnas kas spēs reāli cīnīties par uzvaru, gan RB arī tiks skaidrībā ar savām ķibelēm, bet Ferrari pagaidām izskatās kā no citas planētas, pat neticaas ka pēdējos gados knapi top5 turējās
Vasaras vidū jā, ir tāda iespēja, turklāt ļoti reāla. Cita lieta, kā būs progresējušas pārējās komandas. Par "Ferrari" ir vesela teorija, un diezgan loģiska. Un ņemot vērā tēriņu ierobežojumus, "Mercedes" būs ļoti jāpacenšas, lai esošās problēmas novērstu, nepārsniedzot tēriņu griestus. Ja nebūtu šo jauno noteikumu, tad es ne brīdi nešaubītos par "Mercedes" iespējām, bet šobrīd viņiem ir jābūt divtik koncentrējušamies, un, iespējams, ka pat labāk būtu norakstīt šo sezonu. Bet tas jau ir "Mercedes" ziņā.