Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" prezidents neapmierināts ar Raikonena sportisko formu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ferrari" prezidents neapmierināts ar Raikonena sportisko formu
Kimi Raikonens
Foto: EPA/Scanpix

"Ferrari" prezidents Serdžio Markione aicinājis savas F1 komandas vadītāju Mauricio Arivabeni veikt pārrunas ar Kimi Raikonenu, sakarā ar to, ka somu autosportista sniegums sezonas pirmajos divos posmos bijis neapmierinošs.

Kamēr Sebastians Fetels Austrālijā guva uzvaru, bet Ķīnā finišēja otrais, Raikonens šogad vēl nav kāpis uz pjedestāla. Melburnā soms bija ceturtais, bet Šanhajā - tikai piektais, 40 sekundes aiz Fetela.

Markione paudis īpašu neapmierinātību ar Raikonena sniegumu Ķīnas F1 posmā, kur sportists ilgi sekoja "Red Bull" pilotam Danielam Rikajardo, nespēdams viņu apdzīt, bet aiz muguras turot acīm redzami ātrāko komandas biedru Fetelu, kurš bija zaudējis pozīcijas neveiksmīgas pitstopu stratēģijas rezultātā. Vēlāk Fetels apdzina Raikonenu un īsi pēc tam tika garām arī Rikjardo, pierādot, ka ar "Ferrari" formulu var pabraukt ātrāk un paveikt vairāk.

Pēc sacensībām Markione runājis ar Arivabeni, pieprasot veikt pārrunas ar Raikonenu sakarā ar pilota slikto sportisko formu.

"Es par to runāju ar Mauricio," saka "Ferrari" prezidents. "Viņiem vajadzētu apsēsties pie galda un aprunāties. Fetels brauca daudz agresīvāk."

Tāpat Markionem tika vaicāts, vai 2017. gada F1 modelis gadījumā nav labāk piemērots Fetelam, uz ko viņš atbildēja: "Kategoriski - nē!"

Tāpat Markione atzīst, ka Fetela neveiksme ar riepu maiņu, kad pitstops tika veikts īsi pirms Antonio Džovinaci izraisīja avāriju un trasē devās drošības mašīna, iespējams, maksājusi vācu pilotam uzvaru. Tajā pašā laikā viņš nevaino komandu par izvēlētos stratēģiju, jo drošības mašīnas došanos trasē nebija iespējams paredzēt.

"Ja ne drošības mašīna, viss varēja būt savādāk," atzīst Markione. "Tāpat varu apstiprināt, ka mūsu lēmums Fetelam mainīt riepas bija pareizs."

Raikonens tikmēr uzskata, ka komandai vajadzēja ātrāk veikt riepu maiņu arī viņam: "Jūtu, ka mums vajadzēja to izdarīt ātrāk, tad es varbūt nebūtu iestrēdzis aiz citiem, un rezultāts būtu augstāks. Šobrīd es nezinu, kāpēc rezultāti ir tādi. Tas ir jāpēta."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

  +2 [+] [-]

, 2017-04-10 20:02, pirms 8 gadiem
Tikai 2 posmi pagājuši......
Ķīnā nezinu ko pārmest Kimi, ja šis pats teica sacīkstes laikā, ka bijušas problēmas ar dzinēju.

  +4 [+] [-]

, 2017-04-10 20:03, pirms 8 gadiem
es jau labāk liktu lai veic sarunas ar to cilvēku kurš izdomā kad saukt Kimi boksos ..jau kuro reizi visu izčakarēja (pagājušo sezon pāris reizes visu noraka priekš Kimi)

  +2 [+] [-]

, 2017-04-10 21:06, pirms 8 gadiem
Te gan jāsaka, Raikonens visu laiku pa radio burkšķēja Ķīnā, ka kaut kas nav 100% ar mašīnu... Tā kā šoreiz, mazāk vai vairāk, šitie uzbraucieni viņām īsti neiet krastā :/

     [+] [-]

, 2017-04-10 21:42, pirms 8 gadiem
nu nez pastīsimie kā viņam veiksies Bahreinā , jo tā ir viņa trase , ja rezulāti nebū abi ,skaidrs pa vasaru būs haltūrējis