Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Magnusens: "Biju pārsteigts, kad saņēmu zvanu no "Haas" komandas"

Juris Grīns
Juris Grīns

Magnusens: "Biju pārsteigts, kad saņēmu zvanu no "Haas" komandas"
Foto: Motorsport.com

Dāņu pilots Kevins Magnusens, kurš iekļauts "Haas" komandas sastāvā dalībai 2022. gada F1 pasaules čempionātā, atzinis, ka negaidītā iespēja viņam bijis liels pārsteigums.

Par līgumu ar Magnusenu amerikāņu vienība "Haas" paziņoja trešdienas vakarā, vien dažas dienas pēc tam, kad bija lauzusi līgumu ar Ņikitu Mazepinu. Uz vakanto vietu pretendēja arī komandas testpilots Pjetro Fitipaldi un bijušais "Alfa Romeo" braucējs Antinio Džiovinaci.

"Es biju tiešām ļoti pārsteigts, bet tikpat ļoti arī sajūsmināts, kad saņēmu zvanu no "Haas" komandas," atzīst Magnusens. "Runājot par plāniem šajā gadā, biju raudzījies pavisam citā virzienā, taču iespēja atgriezties un atkal startēt F1 čempionātā, turklāt ar komandu, ko ļoti labi pazīstu, bija vienkārši pārāk vilinoša. Mums bijušas labas attiecības, kas tādas saglabājās arī pēc manas aiziešanas no komandas 2020. gadā."

Kad uz 2021. gada sezonu "Haas" izvēlējās sākt sadarbību ar debitantiem, Magnusens karjeru turpināja ASV bāzētajā IMSA "SportsCar" čempionātā "Cadillac Chip Ganassi Racing" komandas sastāvā, kā arī aizvadīja Lemānas 24 stundu sacīkstes LMP2 klasē un piedalījās vienā "IndyCar" seriāla posmā. Šogad viņš bija plānojis turpināt startēt Amerikas izturības sacīkstēs, kā arī jau bija vienojies ar "Peugeot" rūpnīcas komandu par startēšanu izturības sacīkšu pasaules čempionātā (WEC). Abas komandas viņu no līgumsaistībām atbrīvojušas, sakarā ar atgriešanos F1.

Iespēja sēstie pie jaunās "Haas-Ferrari VF22" mašīnas stūres Magnusenam tiks dota jau testos, kas šonedēļ trīs dienu garumā norisināsies Bahreinā. Tajos strādās arī Miks Šūmahers un Fitipaldi.

"Esmu labi informēts par VF-22 modeļa attīstīšanu un tā potenciālu," saka Magnusens. "Vēl ir darāms darbs, bet esmu sajūsmā, ka būšu daļa no tā."

Izmantotie resursi:
The latest Formula 1 and motorsport news |...