Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Haas" dizains vairs nav krievisks, Fetelam ķivere ar miera vēstījumu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Haas" dizains vairs nav krievisks, Fetelam ķivere ar miera vēstījumu
Foto: Haas F1 Team

Pēc šķiršanās no sava galvenā sponsora "Uralkali", amerikāņu komanda "Haas" uz otrajiem F1 testiem ieradusies ar jauna krāsojuma mašīnu. Tāpat uzlabots dizains šajos testos ir "McLaren" komandai, bet Sebastians Fetels Bahreinas trasē devies ar ķiveri, kas nes miera vēstījumu.

Otro sezonu pēc kārtas Džīna Hāsa vienība savam krāsojumam bija plānojusi izmantot Krievijas karoga motīvu, kas gan faktiski sakrīt ar uzņēmuma "Haas" krāsām. Sākoties karam Ukrainā, tika šķirta sadarbība ar uzņēmumu "Uralkali", kā arī lauzts līgums ar Ņikitu Mazepinu. Vakar kļuva zināms, ka krievu pilota vietā šosezon startēs dānis Kevins Magnusens, bet šodien dienasgaismu ieraudzīja VF-22 modeļa jaunais dizains. Lai gan ir saglabāti līdzšinējā krāsojuma elementi, pamatā mašīna būs balta, ar sarkaniem elementiem, pazudis ir zilais tonis, bet klāt nācis melnais.

"McLaren" komanda sava modeļa MCL36 krāsojumu ir uzlabojusi, iekļaujot tajā vairāk melnās krāsas elementu. Tāpat redzams, ka šajos testos uz mašīnas redzami ielas sporta automobiļa "McLaren Artura" reklāmas logo. Komanda esot pārskatījusi to, kā spēkrats izskatījies pirmajos testos un nolēmusi dizainu uzlabot. Netiek izslēgts, ka arī turpmāk vēl iespējamas kādi uzlabojumi krāsojumā, taču uz pirmo posmu tā visticamāk būs redzama tieši šādā izskatā.

Savukārt "Aston Martin" pilots Sebastians Fetels uz testiem ieradies ar jauna dizaina ķiveri, kas ietver miera vēstījumu ("nē karam"), kā arī Ukrainas karoga krāsas. Četrkārtējais F1 čempions priekšzīmi rādīja jau pirmajos testos, uzreiz pēc kara sākšanās pasakot, ka nestartēs Krievijas posmā (pirms tas vēl tika atcelts), kā arī aicināja pārējos braucējus boikotēt sacensības Soču trasē.