Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Jauno F1 mašīnu prezentē Fetela pārstāvētā "Aston Martin"

Juris Grīns
Juris Grīns

Jauno F1 mašīnu prezentē Fetela pārstāvētā "Aston Martin"
Jaunais "Aston Martin AMR22" modelis. Foto: Aston Martin

Sebastiana Fetela un Lānsa Strola pārstāvētā "Aston Martin" komanda šodien līdzjutējiem atrādīja 2022. gada F1 sacīkšu mašīnu AMR22.

Prezentācija tika sarīkota "Aston Martin" vienības bāzē Anglijā, savukārt jau rīt ar šo mašīnu plānots aizvadīt filmēšanās dienu Silverstounas trasē, kur ar to drīkstēs veikt līdz 100 kilometrus garu distanci.

Tā kā BWT vairs nav viens no komandas lielajiem sponsoriem, "Aston Martin AMR22" modeļa krāsojums nedaudz atšķiras no iepriekšējā, jo pazuduši rozā elementi.

Fetels pērn savā pirmajā sezonā "Aston Martin" sastāvā ierindojās 12. vietā, punktus izcīnīja septiņos posmos, bet Azerbaidžānā arī kāpa uz pjedestāla. Strols, kurš komandā startē kopš 2019. gada, kad tā vēl bija "Racing Point", punktus guva deviņās sacīkstēs, bet kopvērtējumā ieņēma 13. vietu. Konstruktoru kausā komanda bija pārliecinoši septītā, krietni atpaliekot no priekšā esošajām, bet arī pārliecinoši pārspējot sekotājas.

Šogad komanda ieguvusi jaunu sponsoru - Saūda Arābijā bāzēto "Aramco", kas nodarbojas ar naftas un dabasgāzes ieguvi, un ir viens no bagātākajiem uzņēmumiem pasaulē. Vienības oficiālais nosaukums līdz ar to būs "Aston Martin Aramco Cognizant F1 Team".

Arī komandas vadībā starpsezonā notikušas izmaiņas, jo to vairs nevada Otmars Šafnauers, bet viņa vietu ieņēmis bijušais "BMW Motorsport" boss Maiks Kraks.