Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Jau 2021. gadā "McLaren" varētu ražot paši savus F1 motorus

Juris Grīns
Juris Grīns

Jau 2021. gadā "McLaren" varētu ražot paši savus F1 motorus
Foto: AP/Scanpix

Jau 2021. gada "Formula 1" sezonā "McLaren" komanda pirmo reizi varētu izmantot pašu rūpnīcā izgatavotus motorus, apgalvo komandas galvenais izpilddirektors Džonatans Nīls.

No šī gada "McLaren" startēs ar "Renault" motoriem, savukārt pirms tam trīs sezonas notika sadarbība ar "Honda", kas tā arī nespēja apmierināt komandas prasības. Lai gan "McLaren" vienība čempionātā startē kopš pagājušā gadsimta sešdesmitajiem gadiem, ir guvusi lielu pieredzi arī citās autosporta disciplīnās un ražo arī ielas sporta mašīnas, savus F1 dzinējus tā nekad nav izgatavojusi.

No 2021. gada spēkā stāsies krasi atšķirīgi F1 motoru tehniskie noteikumi, un gatavību tādus izgatavot paudušas rūpnīcas, kas šobrīd čempionātā nepiedalās. Tādu iespēju apsver arī "McLaren".

"Vēsturiski mēs neesam ražojuši savus motorus," komentē Džonatans Nīls. "Pašlaik jaunie noteikumi zināmi vien par 50 procentiem, līdz ar to pilnīgu virzienu vēl nezinām. "McLaren" nav visplašākā mēroga ražotājs, kā tas ir ar lielajām komandām, kā "Mercedes", kas tērē milzīgas naudas summas. "Ferrari" gadā saražo 35 tūkstošus dzinēju, kas paredzēti "Maserati" un 8000 motorus, kas paredzēti sev, bet mēs gada laikā izgatavojam tikai 4000 mašīnas."

Tomēr "McLaren" izskata iespēju nākotnē ražot savus F1 motorus: "Esam atvērti šādai idejai, skatoties, kāda būs nākamā F1 čempionāta attīstības fāze. Varbūt ir iespējas turpmāk mūsu kapitālu izmantot gudrāk. Šobrīd gan nekādu konkrētu plānu vēl nav, kā vien tas, ka gribam atgūt savu savu ātrumu, sadarbojoties ar "Renault"."

Izmantotie resursi:
Google