Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Nākamgad F1 turpinās braukt 12 komandas

Nākamgad F1 turpinās braukt 12 komandas
Foto: AP

Lai arī sākotnēji likās, ka nākamgad F1 varētu startēt 13 komandas, vakar tika nolemts, ka 2011. gada sezonā uz starta izies 12 vienības.

Šī gada sezonas sākumā bija plānots, ka uz starta izies 13 komandas, taču tā nenotika, jo īsi pirms jaunās sezonas sākuma "US F1" paziņoja, ka šajā gadā F-1 nestartēs. Šīs vienības vietā ļoti vēlējās startēt ''Stefan GP'' vienība, kura, neskatoties uz to, ka vēl netika apstiprināta F1, uz Bahreinu jau bija aiztransportējusi visas nepieciešamās detaļas un formulas. Taču FIA noraidīja šo ideju un šogad F1 uz starta stājās 12 vienības.

Jūlija beigās 1997. gada F1 pasaules čempions Žaks Vilenēvs FIA iesniedza visus nepieciešamos dokumentus par jaunas ''Villeneuve Racing'' komandas izveidošanu, tādējādi pretendējot uz vakanto 13 vietu. Taču vakar FIA nolēma, ka 2011. gadā uz starta atkal stāsies 12 komandas.

"Pēc šī gada 19.martā izplatītā preses paziņojuma, kurā aicinājām komandām iesniegt savus pieteikumus dalībai F1 čempionātā 2011. un 2012. gadā, bija interese no vairākām komandām," teikts FIA paziņojumā. "Pēc pasaules motorsporta padomes sēdes tika nolemts, ka neviens no kandidātiem neatbilst prasībām, lai varētu startēt F1 čempionātā. Līdz ar to 13. F1 komanda netiek apstiprināta."

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

Vai FIA vajadzēja apstiprināt 13. komandu?

  • 64

  • 14


     [+] [-]

, 2010-09-09 10:32, pirms 14 gadiem
citēšu Kulthardu.. ka vajag kvalitāti, nevis kvantitāti

  +2 [+] [-]

, 2010-09-09 10:43, pirms 14 gadiem
Jautājums joprojām ir atklāts: kas startēs nākamgad, jo HRT ir finanšu problēmas. Tapēc Stefanam un Vilenēam vēl ir izredzes.

     [+] [-]

, 2010-09-09 10:45, pirms 14 gadiem
Nevienu no šiem tiešām negribētu redzēt kā 13o komandu, bet kur gam palikusi Lola-Aston Martin? Viņi gan būtu konkurētspējīgi!

  +3 [+] [-]

, 2010-09-09 11:05, pirms 14 gadiem
db01 rakstīja: citēšu Kulthardu.. ka vajag kvalitāti, nevis kvantitāti
Bet nevar F1 komanda atnākt uzreiz ar kvalitāti un uzreiz cīnīties par uzvarām.
Jāsāk no apakšas, jākrāj komandām pieredze un jākāpj uz augšu.
Jaunajām komandām jādod iespēja iegūt pieredzi un izaugt par kvalitatīvām komandām.

  -1 [+] [-]

, 2010-09-09 11:12, pirms 14 gadiem
DaveVee rakstīja: Nevienu no šiem tiešām negribētu redzēt kā 13o komandu, bet kur gam palikusi Lola-Aston Martin? Viņi gan būtu konkurētspējīgi!
Pēc kā tu spried ka būs konkurēt spējīgi?Varētu sākt ar to ka visi top piloti jau aizsisti,a čempionu dēli vai mazdēlineder te kā piemērs redzams senna kurš ir apaļa nulle, A tādus kā jamomoto arī nevejagm kam māte apmaksā dēla vizināšanos pa trasi,tas nav f1 vairs

  +1 [+] [-]

, 2010-09-09 11:19, pirms 14 gadiem
Buhanka rakstīja: Pēc kā tu spried ka būs konkurēt spējīgi?Varētu sākt ar to ka visi top piloti jau aizsisti,a čempionu dēli vai mazdēlineder te kā piemērs redzams senna kurš ir apaļa nulle, A tādus kā jamomoto arī nevejagm kam māte apmaksā dēla vizināšanos pa trasi,tas nav f1 vairs
Pirmkārt, piekītu, ka nav iespējams pateikt vai komanda būs konkurētspējīga, kamēr tā nav aizvadījusi vismaz vienu gonku.

Otrkārt, ir arī piloti, kas vēl varētu braukt - piemēram, Haidfelds, Fisikella un jaunie, kas GP2 pa augšgalu ņemās.

Treškārt, tā pilotu iebīdīšana ar lieliem ziedotājiem nav nemaz vienmēr tik slikta. Piemērs - Petrovs. Papucītis kopā ar Lada nopirka viņam vietu Renault un nemaz tik slikts viņš nav. Daudz kļūdu uz pieredzes trūkuma rēķina, bet ātrums čalim ir.
Par Sennu un Jamamoto piekrītu, bet ir arī labie piemēri

  +1 [+] [-]

, 2010-09-09 11:29, pirms 14 gadiem
Par konkurēt spēju spriežu pēc tā, ka LOLA'i ir liela pieredze šasiju izstrādē, un Aston-Martin ir ļoti ilga sacīkšu pieredze, ok F-1 pēdējos gados nav braukuši, bet Lemānā un dažādos Salonauto seriālos gan, pluss vēl, AM pieder Ford un līdz ar to F-1 mašīnas izstrādē piedalītos arī Ford. Haidfelds pie stūres un ir konkurētspējīga komanda. Ok, varbūt nekonkurēs ar Makiem un Ferrari, bet nekādi peramie ar nebūs!

  +1 [+] [-]

, 2010-09-09 11:38, pirms 14 gadiem
DaveVee rakstīja: Par konkurēt spēju spriežu pēc tā, ka LOLA'i ir liela pieredze šasiju izstrādē, un Aston-Martin ir ļoti ilga sacīkšu pieredze, ok F-1 pēdējos gados nav braukuši, bet Lemānā un dažādos Salonauto seriālos gan, pluss vēl, AM pieder Ford un līdz ar to F-1 mašīnas izstrādē piedalītos arī Ford. Haidfelds pie stūres un ir konkurētspējīga komanda. Ok, varbūt nekonkurēs ar Makiem un Ferrari, bet nekādi peramie ar nebūs!
Tas viss bija sen... Diezgan droši, ka arī viņiem būtu jāsāk no tādas pašas pozīcijas kā to dara Lotus, Virgin un HRT.
Visās komandās jau ir pieredze... Lotus no īstā Lotus gan ir tikai nosaukums, bet komanda ar Gaskoinu priekšgalā ir ļoti pieredzējusi formulas būvēšanā, bet iet tas viss lēnām. Tomēr ticu, ka Lotus būs komanda, kas kāps uz augšu.

Bet par Lola runājot, vienīgais izņēmums būtu, ja viņi pārpirktu kādu jau braucošu komandu, tad viņi varētu sākt no vidus nevis no apakšas.

     [+] [-]

, 2010-09-09 12:46, pirms 14 gadiem
Robisss rakstīja: Bet nevar F1 komanda atnākt uzreiz ar kvalitāti un uzreiz cīnīties par uzvarām.
Jāsāk no apakšas, jākrāj komandām pieredze un jākāpj uz augšu.
Jaunajām komandām jādod iespēja iegūt pieredzi un izaugt par kvalitatīvām komandām.
Tieši tā! Gluži kā Force India!