Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Šūmahers aizvadījis pirmos F1 testus "Mercedes" komandā

Juris Grīns
Juris Grīns

Šūmahers aizvadījis pirmos F1 testus "Mercedes" komandā
Miks Šūmahers. Foto: Pirelli

"Mercedes" testpilots Miks Šūmahers trešdien Barselonas trasē pirmo reizi aizvadīja testus ar šī gada sacīkšu modeli W14. Sportists neslēpa, ka fiziski nav bijis viegli, jo ilgu laiku viņš pie F1 auto stūres nebija sēdējis.

Pēc svētdien notikušās Spānijas GP izcīņas, šonedēļ turpat Barselonā "Pirelli" rīko riepu testus, un "Mercedes" deva iespēju tajos piedalīties Šūmaheram, kurš līdz šim aktīvi strādāja simulatorā. Luiss Hamiltons un Džordžs Rasels nesen atzina, ka lielā mērā pateicoties darbam, ko paveica Šūmahers, viņiem Spānijas posmā izdevās izcīnīt pjedestālu.

Šūmahers F1 mašīnā sēdās pirmo reizi kopš "Haas" komanda izvēlējās neturpināt ar viņu sadarbību pēc pagājušās sezonas. Testu ietvaros vācu autosportists ar W14 bolīdu veica 152 apļus.

"Tas bija lieliski," atzina Šūmahers. "Daudz ko iemācījos un bija ļoti interesanti. Diena izvērtās ļoti produktīva, paveicām visu, ko bijām plānojuši, un visas testu riepas izmēģinājām pēc plāna. Bija labi iegūt pirmo pieredzi, kā ir braukt ar riepām, neizmantojot sildītājus. Tā kā kādu laiku nebiju braucis, fiziski to varēju sajust, bet bija labi atkal būt atpakaļ pilota sēdeklī."

Šobrīd "Pirelli" cenšas saprast, vai būtu prātīgi pieņemt lēmumu 2024. gadā atteikties no riepu sildītājiem. Šogad atlikuši vairs tikai vieni testu braucieni, kas notiks pēc posma Lielbritānijā.

Šūmahers piebilst: "Šī pieredze noteikti būs ieguvums arī pildot manus tiešos pienākumus. Tagad labāk zināšu, no kā jāuzmanās un pie kā jāpiestrādā. Tāpat labāk izpratīšu procedūras, ko komanda veic atrodoties trasē. Tas būtu izšķirošais faktors, ja gadījumā man vajadzētu sēsties mašīnā un piedalīties sacīkstēs."

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs