Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Džordans: "Ja Alonso nebūtu skrējis pēc naudas, viņam būtu pieci vai seši tituli"

Juris Grīns
Juris Grīns

Džordans: "Ja Alonso nebūtu skrējis pēc naudas, viņam būtu pieci vai seši tituli"
Fernando Alonso. Foto: @RedBullUpdates

Kādreizējais F1 komandas īpašnieks un vadītājs Edijs Džordans uzskata, ka Fernando Alonso nav izcīnījis vairāk par diviem tituliem, jo vienmēr meklējis komandas, kas viņam samaksās lielāko algu.

Sarunā ar Deividu Kulthardu podkāstā "Formula For Success" Džordans atzīst, ka Alonso būtu vairāk par diviem tituliem, ja nauda kādreiz nebūtu spēlējusi noteicošo faktoru.

"Fernando vienmēr ir skrējis pēc naudas," saka Džordans. " Viņam pašam par to jāpajautā sev un savam menedžerim Flavio Briatorem, ar kuru mēs aizvien esam labi draugi. Viņš gāja uz komandām, kurās varēja dabūt vairāk naudas, nevis izvēlējās komandas, kurās būtu labākas izredzes izcīnīt pasaules čempiona titulu."

Pēc aizvadītas pirmās sezonas vājajā "Minardi" vienībā, Alonso savas garās karjeras laikā startējis tādās komandās kā "Renault", kuras sastāvā guvis abus savus titulus, kā arī "McLaren" un "Ferrari". Pēc pauzes spāņu sportists atgriezās F1 čempionātā "Alpine" sastāvā, bet šogad pārstāv "Aston Martin".

"Tagad viņš to, iespējams, nožēlo, jo nopelnījis ļoti daudz naudas," uzskata Džordans. "Dažreiz, kad atskaties pagātnē, saproti, ka tā bija kļūda. Ja Fernando sēdētu man priekšā, es viņam teiktu, ka tu, iespējams, pieļāvi kļūdu. Tev joprojām ir lieli panākumi, divi čempiona tituli, bet savā sirdī tu zini, ka tie viegli varēja būt pieci vai seši."

Kulthards papildina Džordana teikto ar savām domām par to, kāpēc Alonso savā 41 gada vecumā vēl ir tik konkurētspējīgs starp jauniem un talantīgiem pilotiem.

"Es domāju, ka Fernando aizvien ir tik spēcīgs tāpēc, ka viņš ir dusmīgs," saka Kulthards. "Viņš ir dusmīgs, ka ieguvis tikai divus titulus. Šīs dusmas vada viņu piepildīt savu vajadzību. Tas ir pats galvenais iemesls. Pilots nezaudē ātrumu, pilots zaudē vajadzību. Bet viņam šī vajadzība joprojām ir."

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs

     [+] [-]

, 2023-06-10 10:16, pirms gada
Te ir jāpiekrīt...gribèja čalis ar vienu šāvienu 2 zaķus nošaut...Nebūtu aizgājis no Ferrari prom, tad mošk, ka vēl kādus 2-3 titulus paņemtu, jo Fetela kļūdas un Leklēra diez vai vecais zēns būtu pieļāvis.

     [+] [-]

, 2023-06-11 13:57, pirms gada
Diezgan sviestains viedoklis. Kur tieši viņš izvēlējās naudu vs titula iespējas?

Visur kur gāja, gāja uz perspektīvām komandā ar vēsturi un vēsturisko potenciālu. Pie tam 2x zaudēja Fetelam ar minimālu pt. skaitu, kas liecina, ka bija gana konkurētspējīgs.