Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens varētu noslēgt F1 karjeru pēc līguma termiņa beigām

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens varētu noslēgt F1 karjeru pēc līguma termiņa beigām
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

2021. gada F1 pasaules čempions Makss Verstapens pieļauj iespēju, ka varētu noslēgt karjeru, kad beigsies viņa pašreizējā līguma termiņš ar "Red Bull" komandu. Sportists arī atzinis, ka vēlas izmēģināt spēkus citās autosporta disciplīnās.

Šobrīd Verstapenam ir spēkā rekordlīgums, kas noslēgts līdz 2028. gadam. Tiek lēsts, ka viņa alga ik sezonu šajā laikā noteikta ap 50 miljonu eiro apjomā, bet citos avotos minēta vēl lielāka summa. Pašlaik viņš nespēj pateikt, ko darīs tālāk, bet pieļauj, ka tobrīd varētu noslēgt savu karjeru.

"Es vēl neesmu izlēmis, ko darīšu pēc 2028. gada," atzina Verstapens. "Varbūt beigšu startēt. Esmu F1 čempionātā kopš 17 gadu vecuma, un tas ir ilgs laiks. Jau tagad esmu aizvadījis daudzas sezonas. Varbūt tobrīd gribēšu darīt kaut ko citu."

Tāpat Verstapens paziņojis, ka nepaliks F1 čempionātā kādā citā lomā: "Jūs neredzēsiet mani kā sacīkšu ekspertu vai kādā citā amatā komandā. Man tam nav motivācijas. Kad vairs nestartēšu sacensībās, gribu darīt citas aizraujošas lietas."

Būdams 50 gadus vecs, šogad karjeru rallijā uzsācis sportista tēvs Joss Verstapens, kurš ar "Rally2" klases auto jau aizvadījis vairākas sacensības Beļģijā. Arī Makss kaut kad vēlas izmēģināt spēkus citā autosporta disciplīnā.

"Tas ir jauki, ka vēl tādā vecumā vari būt konkurētspējīgs," atzīst šī brīža F1 čempionāta līderis. "Problēma ir tā, ka, lai kur es arī nestartētu, gribu uzvarēt. Vēlētos pamēģināt dažāda veida kategorijas, piemēram, izturības sacīkstes. Bet varbūt tobrīd jau būšu noguris no ceļošanas, gribēšu dzīvot vienkāršāk un piedalīties tikai tādās sacīkstēs, kas man patīk."

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

     [+] [-]

, 2022-06-09 23:34, pirms 2 gadiem
čista!