Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Fetels: "F1 čempionāts ir gatavs uzņemt homoseksuālu pilotu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Fetels: "F1 čempionāts ir gatavs uzņemt homoseksuālu pilotu"
Sebastians Fetels. Foto: Motorsport.com

Četrkārtējais pasaules čempions Sebastians Fetels, kurš pēdējā laikā aizrāvies ar dažādu liberālu ideju popularizēšanu, nācis klajā ar vēl vienu paziņojumu. Viņaprāt, "Formula 1" šobrīd ir gatava savās rindās uzņemt pilotu, kurš publiski neslēptu, ka ir gejs.

Fetels ir sniedzis interviju pasaulē visvairāk pārdotajam geju žurnālam "Attitude" un pat nonācis uz pirmā vāka. Viņš saka, ka "Formula 1" ir gatava atklāti homoseksuālam pilotam, kas, viņaprāt, palīdzētu paātrināt aizspriedumu novēršanu un virzītu čempionātu labākā virzienā. Fetels tagad pievienojies futbolistam Deividam Bekhemam un peldētājam Ādamam Pītijam, kuri arī bijuši uz "Attitude" vāka un tiek saukti par "LGBTQ sabiedrotajiem".

Vācu pilots Fetels atzīst, ka F1 čempionātā ir novērojis negatīvu attieksmi pret LGBTQ kopienu, taču ar laiku guvis pārliecību publiski nepiekrist šādiem viedokļiem.

"Neesmu redzējis to tieši, bet esmu netieši dzirdējis cilvēkus negatīvi runājam par LGBTQ cilvēkiem un LGBTQ kopienu," viņš teica. "Kad es dzirdēju šīs lietas, man tas vienmēr šķita nepareizi, bet tagad esmu pārliecinātāks runāt un aizvērt viņiem mutes. Homofobija ir aizspriedumi, un aizspriedumi ir nepareiza lieta. Tik vienkārši!"

Brits Maiks Boitlers ir pēdējais no F1 pilotiem, kurš neslēpa savu homoseksuaitāti. Brits startēja čempionātā no 1971. līdz 1973. gadam ar privātām "March" markas sacīkšu mašīnām, sasniedzot dažus "Top 10" rezultātus. Tiesa, šobrīd ir vairākas sieviešu kārtas autosportistes, kas neslēpj savu orientāciju, piemēram, "W Series" čempionātā startējošā Džesika Hokinsa.

"Situācija ir līdzīga kā futbolā, kur spēlētājam ir jāatbilst sen noteiktiem varoņa kritērijiem," atzīst Fetels. "Bet aizspriedumainie kritēriji gluži vienkārši nav pareizi. Kā gan šie kritēriji ir saistīti ar mūsu sniegumu? Bet kļūst arvien labāk, jūs varat redzēt, ka ir inženieri un mehāniķi, kas kļuvuši atklāti. Tomēr vēl ir daudz darāmā, lai novērstu sašķeltību, turklāt, ne tikai seksuālajā jomā, bet arī vairāk atbalstot sievietes, cilvēkus ar atšķirīgu ādas krāsu, cilvēkus ar ierobežojumiem utt. Pagātnē varbūt tā nebija, bet šobrīd F1 čempionāts ir gatavs uzņemt atklāti homoseksuālu pilotu. Domāju, ka tas paātrinātu aizspriedumu iznīcināšanu, un palīdzētu čempionātam iet labākā virzienā."

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
The latest Formula 1 and motorsport news |...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2022-06-09 13:57, pirms 2 gadiem
Vispār sporta faniem neinteresē kurš ar ko guļ vai neguļ. Tas vairāk interesē medijiem. Un tas jau sen ir pierādīts, ka tie, kas vairāk bļauj un ir pret, tieši vairāk to atbalsta!

     [+] [-]

, 2022-06-09 15:47, pirms 2 gadiem
Pietiek jau ar to, ka gan pats Feteļš, gan arī daži labi citi ir tik manierīgi, ka nebrīnīšos, ka kāds iznāks no skapja.
Un tieši tie manierīgi apdraud drošību trasē.

  +2 [+] [-]

, 2022-06-09 15:50, pirms 2 gadiem
Ak jā, praida mēnesis. Jāpolularizē.

Domāju, ka viņi tur krietni pārspīlē. Lai taču nāk un brauc gejs, nekādu ierobežojumu taču nav un nekas vairāk par dažu līdzjutēju lamuvārdiem internetā nebūtu.

  +2 [+] [-]

, 2022-06-09 16:37, pirms 2 gadiem
damokla_zobens_22 rakstīja: Ak jā, praida mēnesis. Jāpolularizē.

Domāju, ka viņi tur krietni pārspīlē. Lai taču nāk un brauc gejs, nekādu ierobežojumu taču nav un nekas vairāk par dažu līdzjutēju lamuvārdiem internetā nebūtu.
A ja viņš izgāž sacīksti dēļ tā ka pakaļa sāp? Fani noēdīs bez sāls

  +1 [+] [-]

, 2022-06-09 17:34, pirms 2 gadiem
Sebs arī sāk pārvērsties par veceni.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2022-06-09 20:20, pirms 2 gadiem
Hose Girtiinho rakstīja: Homofobiskajā Latvijz eljoprojam dzīvo psrs ēna kad diskriminē gejus, lezbes, transus. Bet lielaka dala latviesu jau sak to pienemt par normu, tikai dazi vel pretojas tam no ka neizbegt, gaidu kad lv pirmais geju paris adoptes bernu. Jo ta ir milosa gimene
Ir jādiskriminē, kamēr tie izvirtuļi neies un nesāks ārstēt savas galvas. Perversijas nav un nekad nebūs akceptējamas.
Un nē, LIELĀKĀ daļa latviešu neatbalsta šos izvirtuļus.

  +3 [+] [-]

, 2022-06-09 20:43, pirms 2 gadiem
Gan jau pats fetels arī drīz no skapja izlīdīs ,ja jau geju žurnālā uz vāka

     [+] [-]

, 2022-06-10 08:25, pirms 2 gadiem
lai Fetels pārkrāso savu formulu varavīksnes krāsās ja tiešām tic tam ko saka.