Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Peress: "Izdarīju visu iespējamo, tagad jāanalizē, kas nogāja greizi"

Juris Grīns
Juris Grīns

Peress: "Izdarīju visu iespējamo, tagad jāanalizē, kas nogāja greizi"
Makss Verstapens un Serhio Peress. Foto: Motorsport.com

"Red Bull" komandas vadītājs Kristians Horners uzskata, ka Makss Verstapens Maiami F1 posmā būtu uzveicis Serhio Peresu arī tādā gadījumā, ja izmantotu savādāku riepu stratēģiju. Peress atzīst, ka sacīkstē paveicis visu, kas bija viņa spēkos.

Abi komandas braucēji, tāpat kā citi F1 piloti, veica vienu pistopu. Tomēr Peress startēja ar vidējā sastāva riepām un cietās saņēma pēc tam, kamēr Verstapens sāka ar cieto sastāvu, veica daudzus apļus un beigās ar krietni svaigākām vidējā sastāva riepām apdzina komandas biedru cīņā par uzvaru.

Ja Peress startētu ar cietajām riepām, tas būtu lielāks risks startā zaudēt pirmo pozīciju, kamēr Verstapenam, kurš startēja tikai devītais, šajā ziņā bija nedaudz brīvāka izvēle. "Red Bull" simulācijas dati liecināja, ka Peresa stratēģija sacīkšu režīmā teorētiski distanci ļauj veikt par trim sekundēm ātrāk. Realitātē Verstapens pat ar lietotām cietajām riepām dažbrīd bija ātrāks par Peresu, kurš šādas riepas bija saņēmis vēlāk.

"Pat tad, ja viņš izmantotu otru stratēģiju, viņa veikums šajā sacīkstē būtu līdzvērtīgs," priecīgs par Verstapena ātrumu bija Horners. "Domāju, ka viņš bija acīmredzami vīlies par kļūdu kvalifikācijā un to, ka nebija iespējas to labot. Domāju, viņš ar lielu pašpārliecību devās uz startu un vienkārši gribēja visu darīt mazliet savādāk."

Horners piebilst, ka būtu atbalstījis Verstapena izvēli attiecībā uz stratēģiju arī tad, ja tā būtu uzskatāma par lēnāku: "Stratēģijas vienmēr tiek apspriestas, visi skaitļi tiek sakopoti un izsvērti plusi, mīnusi. Makss un viņa inženieru komanda bija pārliecināti, ka jāizmanto šāda stratēģija. Es priecājos to atbalstīt un sacīju, lai viņš dara tā, ja vēlas."

Runājot par Peresa otro vietu, Horners uzskata, ka pilots par to noteikti nav ļoti sarūgtināts. Tāpat viņš atzīst, ka Peresam vajadzējis braukt ātrākā tempā sacensību sākumā.

"Pirms nedēļas viņš bija virsotnē, bet nedomāju, ka par šo būs ļoti bēdīgs," saka Horners. "Viņš aizvien ir guvis 18 punktus. Nedomāju, ka šajā dienā Maksu kāds būtu varējis pārspēt. Šķiet, Serhio sacensību sākumā bija noraizējies par priekšējo labo riepu. Viņš redzēja, ka arī citām mašīnām riepas sāk noslāņoties, tādēļ izvēlējās tādu tempu, lai pasargātu šo riepu. Pēc pirmajiem desmit apļiem viņš sāka braukt ātrāk un veidot pārsvaru. Serhio būtu varējis braukt ātrāk jau sākumā, jo izrādījās, ka vidējā sastāva riepa tomēr ir ļoti laba riepa. Kā redzējām, Fernando Alonso ar tādām palika trasē ļoti ilgi."

Serhio Peress: "Es izdarīju visu iespējamo. Sākumā vidējā sastāva riepas bija vājas, kas bija negaidīti un tas lielā mērā kompromitēja mūsu sacīksti. Godīgi sakot, arī Maksa temps bija ārkārtīgi ātrs. Man jāanalizē, kas šajā sacīkstē nogāja greizi, jo man vienkārši nebija gana labs temps."

Makss Verstapens: "Šī bija laba sacīkste. Sākumā spēju izvairīties no problēmām un pēc tam vienkārši aizvadīju tīru sacīksti. Vienu pēc otras apdzinu citas mašīnas, bet tad varēju tiešām ilgi palikt trasē ar cietajām riepām, kas arī bija galvenais iemesls, kāpēc šodien viss izvērsās tik labi. Beigās bija neliela cīņa ar Serhio. Nezinājām, kādi būs laikapstākļi, bet bijām diezgan droši, ka šī stratēģija atmaksāsies."

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs