Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Alonso: "Ja ne "Red Bull" pārsvars, četras komandas sacenstos 0.2 sekunžu robežās"

Juris Grīns
Juris Grīns

Alonso: "Ja ne "Red Bull" pārsvars, četras komandas sacenstos 0.2 sekunžu robežās"
Fernando Alonso. Foto: Motorsport.com

Lai gan daudzi F1 piloti iebilda pret DRS zonu saīsināšanu, Fernando Alonso uzskata, ka viss darīts pareizi. Viņš skaidro, ka dažām komandām izdevīgākas ir garākas zonas, kamēr citām, ieskaitot dominējošo "Red Bull" vienību, drīzāk par labu nāk īsākas.

Jau pirms sezonas F1 komisija nāca klajā ar paziņojumu, ka šogad DRS zonas, kurās iespējams braukt ar atvērtu antispārnu, iegūstot papildus ātrumu pie apdzīšanas, tiks saīsinātas piecās trasēs. Viena no tām ir Maiami trase, kur posms norisinājās svētdien. Šajā trasē bija saīsinātas divas no trīs zonām, abas par 75 metriem.

Divkārtējam F1 čempionam Alonso ir savs skaidrojums: "Pagājušajā gadā šī bija trase, kurā apdzīšanas veikt bija visvieglāk. Domāju, ka tāpēc FIA saīsināja DRS zonas. Arī Baku pagājušajā gadā bija vienas no vieglākajām apdzīšanas iespējām. Dzirdēju, Lūiss Hamiltons teica, ka DRS zonas bija par īsu. Domāju, ka "Mercedes" mašīnām ar lielu piespiedējspēku tās tiešām bija par īsu. Tikmēr "Red Bull" tās bija par garu, jo, kad Verstapens starta/finiša taisnē apdzina Leklēru, bremzējot pirms pirmā līkuma, Leklērs jau bija viņam blakus ārmalā."

Pastāv uzskats, ka jaunie tehniskie noteikumi "Formulā 1" nav devuši cerēto efektu, bet Alonso iesaka dot tiem laiku sevi pierādīt.

"Bija lielas gaidas attiecībā uz to, cik cieši varēs sekot citām mašīnām un to, cik ciešas būs cīņas starp komandām," pauž spāņu F1 veterāns. "Bet domāju, ka mums vajag dot vairāk laika. Ja "Red Bull" nebūtu tik tālu priekšā, jau tagad būtu ļoti interesanta cīņa, kurā trīs vai četras komandas iekļautos 0.1 vai 0.2 sekundēs. Ja būtu tā, visi teiktu, ka noteikumi ir nesuši panākumus."

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs

     [+] [-]

, 2023-05-09 16:06, pirms gada
Bet tā nav Fernando. Redbull ir priekšā un visi pārējie ir aizmugurē.