Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Leklērs: "Lai pārspētu "Red Bull", mums jāuzlabo mašīna"

Juris Grīns
Juris Grīns

Leklērs: "Lai pārspētu "Red Bull", mums jāuzlabo mašīna"
Makss Verstapens un Šarls Leklērs. Foto: Motorsport.com

Pēc zaudējuma Maksam Verstapenam svētdien notikušajā F1 posmā Maiami, Šarls Leklērs uzsver, ka "Ferrari" ir aktīvi jāstrādā pie mašīnas uzlabošanas, jo tikai tādā veidā būs iespējams pārspēt "Red Bull" komandu.

Lai gan "Ferrari" piloti Amerikā startēja no pirmās rindas, Verstapens jau pirmajos līkumos apdzina Karlosu Sainsu, bet devītā apļa sākumā tika garām arī Leklēram. Pēc finiša Leklērs skaidroja, ka ar vidējā sastāva riepām nav klājies viegli, līdz ar to Verstapens arī spējis tikt priekšā, kamēr cietās riepas, ko sportists saņēma pitstopā, uz "Ferrari" mašīnas darbojušās nevainojami.

"Šīs sacīkstes fiziski bija ļoti smagas," sacīja Leklērs. "Ar vidējā sastāva riepām bija problēmas, tāpēc mani apdzina. Kopš tā brīža sacensības sarežģījās. Ar cietajām riepām bijām ļoti konkurētspējīgi, beigās pat šķita, ka vienā brīdī uzveikšu Maksu, taču šajā dienā viņiem bija ātruma pārsvars. Mums jāturpina strādāt. Mašīnas uzlabošana būs ļoti svarīgs faktors, tāpēc ceru, ka jau nākamajās sacīkstēs būsim spēruši soli uz priekšu. Šis bijis aizraujošs sezonas sākums, un tieši to mums visiem patīk redzēt."

Leklēram izdevība uzvarēt pavīdēja, kad trasē izbrauca drošības mašīna un Verstapena iekrātais pārsvars zuda. Tomēr pēdējos apļos līderis atvairīja visus uzbrukumus un uzvarēja, kopvērtējumā pietuvojoties Leklēram līdz 19 punktiem. Verstapens arī atzina, ka sacensības fiziski bijušas ļoti smagas.

"Uzvarēt Maiami ir lieliska sajūta, visu šo nedēļas nogali šeit bija neticama atmosfēra," atzīst Verstapens. "Fiziski šīs bija grūtas sacensības, es domāju, ka to laikā zaudēju kādus trīs kilogramus. Mums bija labs temps, braucot ar nodilušām riepām, kas arī izšķīra sacīkšu iznākumu. Tiklīdz veicu pitstopu, varēju kontrolēt pārsvaru pār Šarlu. Ar cietajām riepām mūsu abu ātrums bija ļoti līdzīgs. Tad trasē devās drošības mašīna, kas faniem sarūpēja vairāk izklaides, bet man bija jādod gāze grīdā, taču viss izdevās. Esmu priecīgs par komandu. Šī nedēļas nogale mums nesākās labi, bet tālu tikām, tāpēc paldies jums visiem."

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
The latest Formula 1 and motorsport news |...

  -1 [+] [-]

, 2022-05-09 17:39, pirms 2 gadiem
Kamēr nebūs 2021.Brazīlijas GP manevri, tikmēr nekas neuzlabosies. Jo šodienas formula nedod daudz iespējas apdzīt, līdz ar to, ir jāizmanto katra iespēja, un šo iespēju var dzēst, liedzot citam apdzīt, vai arī bezkaunīgi jāizmanto cita piekāpšanos apdzīšanas manevrā.

  -4 [+] [-]

, 2022-05-09 17:43, pirms 2 gadiem
Ja Ferrari grib, lai viņu pilots uzvar, tad Sainsam bija jābūt blakām nākošajā līkumā, lai abi kopā ar Verstapenu izstātos no gonkām, tādejādi Leklerks palielinātu pārsvaru kopvērtējumā. Šajā sezonā uzvarēs braucējs, kuram būs vislielākā nekaunība, uz kurš gatavs uzņemties vislielāko risku. Leklerks šobrīd nav riskējis ne ar ko, kamēr Max uz riska pamata ir dabūjis 3 uzvaras. It sevišķi pēdējo, kurā otrs Ferrārs nebija finišējis punktos divus posmus, un trešo pēc kārtas neriskēja.
Ir ļoti daudz momenti, kuros ir jāizvērtē risks, un Ferrari ir pēdējais laiks noteikt prioritātes.

     [+] [-]

, 2022-05-11 11:18, pirms 2 gadiem
Un ar steigu, jo sacīkšu režīmā buļļi ir gabalā