Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Noriss: "F1 riepas neatbilst čempionāta standartiem"

Juris Grīns
Juris Grīns

Noriss: "F1 riepas neatbilst čempionāta standartiem"
Lando Noriss. Foto: Motorsport.com

McLaren pilots Lando Noriss atzinis, ka pašlaik lietotās Pirelli riepas neatbilst Formula 1 standartiem, un tās ir vainojamas pie daudzajiem incidentiem, kas notika Austrālijas GP posmā.

Kad sacensībām trīs apļus pirms finiša tika dots atkārtots starts, piloti bija tikuši pie jaunām mīkstā sastāva riepām. Tomēr jau pirmajā līkumā aizsākās vairāku incidentu sērija, Karlosam Saincam aizķerot Fernando Alonso, kurš saslīdēja, Pjērs Gazlī sadūrās ar Estebanu Okonu, bet Logans Sardžents uztriecās Nikam de Vrīsam.

Noriss sacīksti pabeidza sestajā vietā, taču ļoti kritiski izteicās par riepām, kurām Melburnas trasē ievērojami trūcis saķeres. Sportists atzīst, ka tiesnešiem nevajadzēja lemt par vēl vienu startu no vietas.

"Man nekas nav pret tiesnešiem, bet cilvēki, kuri pieņem lēmumus, nezina, kas notiek iekšā mašīnā," skaidro McLaren braucējs. "Mums ir šīs mīkstās riepas 65 grādu temperatūrā un es nevaru pat aprakstīt, cik slikta ir saķere. Šī temperatūra nav slikta, bet riepas uz šāda seguma nestrādā. Tāpēc varējām redzēt, ka visi pirmajā līkumā nobloķēja riteņus un aizbrauca taisni. Saķeres burtiski nebija vispār, tāpēc jābremzē bija ļoti ātri, kas izraisīja haosu un incidentus."

Noriss uzskata, ka šīs Pirelli riepas neatbilst F1 līmeņa standartiem: "Ja būtu sajūta, ka riepas nodrošina saķeri, domāju, ka jūs būtu redzējuši labu sacīksti bez haosa, neveikliem momentiem un tamlīdzīgām lietām. Riepām jānodrošina labāka saķere. Tām jābūt tādām, kas dod sajūtu, ka Formulā 1 tā ir jābūt. Šī ir motoru sporta virsotne, bet tādā dienā kā svētdien, sajūta bija šausmīga."

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs