Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 pilots Gaslī: "FIA var pārbaudīt arī manu daiktu, es neiebilstu"

Juris Grīns
Juris Grīns

F1 pilots Gaslī: "FIA var pārbaudīt arī manu daiktu, es neiebilstu"
Pjērs Gaslī. Foto: Motorsport.com

Šonedēļ Austrālijā, kur svētdien norisināsies F1 sezonas trešais posms, notika sanāksme ar pilotu piedalīšanos, un tajā Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) informēja par turpmākām pārbaudēm attiecībā uz sportistu apakšveļu. Tas izraisīja ironisku piezīmi no Pjēra Gaslī puses.

"Formula 1" noteikumi paredz, ka sportistam, braucot ar sacīkšu auto, jābūt uzvilktam ugunsizturīgam apģērbam. Tas neattiecas tikai uz cimdiem vai kombinezonu, bet arī apakšveļu. Tomēr FIA radušās aizdomas, ka šī drošības prasība dažkārt tiek pārkāpta, tādēļ informējusi pilotus, ka turpmāk šai lietai tiks pievērsta uzmanība, ar to domājot reālas pārbaudes.

"Es to nekomentēšu," sacīja "AlphaTauri" komandas pilots Gaslī. "Ja viņi grib pārbaudīt manu pakaļu, lai neliekas traucēti, man nav ko slēpt. Pārbaudiet arī manu daiktu, visu. Ja tas liek justies labāk, nekautrējieties!"

Lai gan piloti labi apzinās drošības prasību lietderību, kopumā bija radies noskaņojums, ka sportisti īsti neizprot, kāpēc jaunais sacīkšu direktors Nīls Vitihs pēkšņi pievērsis uzmanību tādiem sīkumiem.

Tāpat FIA uzrunāja pilotus, sakot, ka, braucot ar F1 auto, nedrīkst lietot nekādas rotaslietas - ķēdītes, pīrsingus utml. Šī tēma tika skarta arī preses konferencē, kurā piedalījās pērnās sezonas nesamierināmie konkurenti Lūiss Hamiltons un Makss Verstapens.

Hamiltons: "Man ir pīrsingi tādās vietās, kur es tos nevaru izņemt, un par to zina tikai nedaudzi cilvēki... nē, es jokoju."

Verstapens: "Es būtu pārāk smags, ja lietotu rotaslietas, tāpēc tas nav iespējams."

Hamiltons: "Beidz, es zinu, ka tev ir pīrsingi krūšu galos!"

Verstapens: "Vai vēlies tos vēlreiz apskatīt?"

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

     [+] [-]

, 2022-04-09 20:57, pirms 2 gadiem
..baigie joku plēsēji tie F1 piloti.

  -3 [+] [-]

, 2022-04-10 13:39, pirms 2 gadiem
Galvenais, lai tas viss arī paliek joku līmenī un nenāktos pārbaudīt aizsarglīdzekļu efektivitāti reālā situācjā.

  -1 [+] [-]

, 2022-04-10 14:00, pirms 2 gadiem
Nosvilinās krāniņu, pēc tam joki nebūs prātā. Pilnīgi nevietā zirgošanās no Gaslī puses.

  -1 [+] [-]

, 2022-04-10 16:59, pirms 2 gadiem
Sievišķīgi paliek arī piloti. Gadus divdesmit atpakaļ neviens šādus jokus F1 vidē nesaprastu. Kur nu vēl agrākajos laikos.

     [+] [-]

, 2022-04-11 08:48, pirms 2 gadiem
knaible rakstīja: Sievišķīgi paliek arī piloti. Gadus divdesmit atpakaļ neviens šādus jokus F1 vidē nesaprastu. Kur nu vēl agrākajos laikos.
Laiki mainās, par katru jauno paaudzi iepriekšējai vienmēr bijis slikts viedoklis un tā jau notiek tūkstoš gadu, kopš parādījās izpratne mode un stils, toreiz tas tikai notika lēnāks jo viss mainījās lēnāk.