Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Formula 1" čempionātu plāno sākt jūlijā un bez skatītājiem

Juris Grīns
Juris Grīns

"Formula 1" čempionātu plāno sākt jūlijā un bez skatītājiem
Ross Brauns. Foto: Motorsport.com

"Formula 1" sporta nodaļas vadītājs Ross Brauns intervijā televīzijas kanālam "Sky Sports" pavēstījis, ka šī brīža cerības ir pasaules čempionātu sākt jau jūlijā, strikti kontrolējot dalībnieku veselību, kamēr skatītājiem sākotnēji klātienē sacīkstes nebūs ļauts apmeklēt.

"Ja sezonu mēs uzsāktu jūlijā, būtu iespējams aizvadīt 19 sacīkstes," saka Brauns. "Tas nebūtu viegli, jo trīs nedēļas pēc kārtas notiktu sacensības, tad viena nedēļas nogale būtu brīva, tad atkal trīs sacīkstes katru nedēļu un tā tālāk. Taču mēs esam izpētījuši, ka tas būtu iespējams no loģistikas viedokļa."

Brauns atzina, ka, ņemot vērā apstākļus, būtu iespējams F1 nedēļas nogales saīsināt, taču norāda, ka lielākās problēmas varētu radīt ceļošanas ierobežojumi. Līdz ar to pastāv iespēja, ka pirmo reizi čempionāta vēsturē sacensības varētu notikt bez klātienes skatītājiem.

"Mūsu redzējums ir, ka sezonai būtu jāsākas Eiropā un, ka sacīkstes varētu notikt aiz slēgtām durvīm," atklāj Brauns. "Mēs varētu izveidot slēgtu vidi, komandu pārstāvjiem uz sacīkšu norises vietām lidojot ar mūsu čārterreisiem, mēs paši nogādātu visus trasē, pārliecinātos, ka visiem tiek veikti veselības testi un, ka nav riska inficēties, bet sacīkstes notiktu bez skatītājiem. Tas nav ideāls variants, bet tas būtu labāk nekā nerīkot sacīkstes vispār."

Brauns norāda, ka arī šādā veidā čempionātu varētu "noturēt pie dzīvības", tajā pašā laikā iepriecinot miljoniem līdzjutēju, kas cīņas varētu vērot pie TV ekrāniem.

Tāpat nav izslēgts, ka sezona varētu turpināties 2021. gada sākumā: "Minimums ir nepieciešami vismaz astoņi posmi, lai čempionāts varētu notikt. To mēs varētu īstenot, ja sezonu sāktu vēlākais oktobrī. Taču vienmēr pastāv iespēja, ka sezonu varam turpināt nākamajā gadā. To esam apsprieduši un sezonas noslēgums janvārī ir varbūtība, neskatoties uz grūtībām, kas tādā veidā rastos. Šī sezona varētu būt astoņus līdz 19 posmus gada."

Izmantotie resursi:
Sky Sports - Sports News, Transfers, Scores |...