Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Red Bull" prezentē jauno F1 mašīnu un galveno sponsoru

Juris Grīns
Juris Grīns

"Red Bull" prezentē jauno F1 mašīnu un galveno sponsoru
Jaunais "Red Bull-Honda RB18" modelis. Foto: Red Bull Content Pool

Pagājušā gada F1 čempiona Maksa Verstapena pārstāvētā "Red Bull" vienība šodien prezentēja savu jauno sacīkšu mašīnu RB18, kā arī paziņoja, ka par tās galveno sponsoru kļuvis amerikāņu uzņēmums "Oracle", kā rezultātā mainīts arī komandas oficiālais nosaukums.

No šīs sezonas komandas nosaukums būs "Oracle Red Bull Racing". IT jomas uzņēmums ar austriešu komandu sadarbojās jau iepriekš, bet turpmāk būs arī tās galvenais sponsors un sadarbība tiks izvērsta vēl daudz plašāk. "Red Bull" sacīkšu vajadzībām tiks izmantotas "Oracle" radītās tehnoloģijas, kā arī notiks sadarbība pie dažādiem citiem projektiem.

"Pagājušajā gadā "Oracle Cloud" tehnoloģija sacīkšu dienā ļāva mums pieņemt lēmumus, kas palīdzēja Maksam Verstapenam uzvarēt F1 čempionātā," sacīja komandas vadītājs Kristians Horners. "Ātri atklāt un reaģēt uz dažādām iespējām gan trasē, gan ārpus tās ir svarīga nianse, lai gūtu panākumus."

Rūpnīcā Miltonkīnsā šodien arī tika prezentēts 2022. gada F1 modelis RB18, un "Red Bull" tagad kļuvusi par otro komandu, kas izrādījusi savu jauno mašīnu.

Auto tapis pēc jaunajiem tehniskajiem noteikumiem galvenā tehniskā vadītāja Adriana Ņūvija un tehniskā direktora Pjēra Vaša vadībā. Spēkrats būs apgādāts ar "Honda" ražoto motoru.

Komandas mērķis ir uzvarēt gan F1 pilotu ieskaitē, gan Konstruktoru kausā. Vienību šogad turpinās pārstāvēt tās ilggadējais pilots Verstapens, kā arī Serhio Peress, kurš "Red Bull" pievienojās pirms pagājušās sezonas.