Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Jauna komanda vāc naudu, lai varētu pieteikties F1 čempionātam

Juris Grīns
Juris Grīns

Jauna komanda vāc naudu, lai varētu pieteikties F1 čempionātam
Foto: racedepartment.com

Pēdējo pāris gadu laikā publiski vairs nekas daudz nebija dzirdams par ambiciozo F1 projektu "Panthera Team Asia", taču izrādās, ka tas vēl nav aizgājis nebūtībā un tā īstenotāji joprojām strādā pie jaunas sacīkšu komandas izveides.

Jau 2019. gadā F1 medijus apceļoja ziņas par jaunas komandas tapšanu. Lai gan projektu īstenot īsā termiņā nav izdevies, joprojām tiek strādāts pie līdzekļu piesaistes, kā rezultātā "Panthera Team Asia" varētu ienākt pasaules čempionātā tuvāko gadu laikā. Noteikumi paredz, ka jaunajai vienībai būs jāsamaksā arī pirmreizējā dalības maksa 175 miljonu eiro apmērā.

Par jauno "Panthera Team Asia" valdes locekli un izpilddirektoru nupat apstiprināts Pols Flemings. Iepriekš viņš ieņēma vadošu amatu Lielbritānijā bāzētajā bankā "Barclays", bet jau pirms vairākiem gadiem nodibināja pats savu uzņēmumu "Mayfair", sniedzot klientiem konsultācijas starptautiskā biznesa jautājumos. Topošās F1 komandas viens no dibinātājiem un arī tās vadītājs ir Benžamins Durāns, kurš iepriekš bijis direktors Lemānas sacīkšu komandā "SMP Racing". Otrs komandas dibinātājs ir bijušais autosportists Mišels Ortss.

"Mēs cenšamies nokomplektēt komandas valdi ar cilvēkiem, kas var palīdzēt mums savākt nepieciešamos finansiālos līdzekļus," skaidro Durāns. "Polu aizrāva šī projekta ideja, un viņš gribēja pievienoties. Viņam ir sakari un pieredze līdzekļu vākšanā, tāpēc iekļāvām viņu valdē. Cerams, ka ar viņu mums viss izdosies ātrāk. Mēs ar Mišelu esam projekta vadītāji, bet Pols ir labs papildinājums. Viņš ir radis strādāt ar augstām finanšu prasībām, zina, pie kā vērsties un, kā visu prezentēt."

Lai gan pastāv iespēja, ka 2025. gadā, kad stāsies spēkā jauns Konkordes līgums, jaunajām komandām vairs varētu nepieprasīt maksāt tik iespaidīgu dalības maksu, Durāns atzīst, ka mērķis ir nodrošināt komandas startēšanu F1 čempionātā ātrāk.

"Mēs vācam līdzekļus, ieskaitot tos 175 miljonus," viņš skaidro. "Tādi ir noteikumi un nav iemesla domāt, ka tas varētu mainīties. Visi saka, ka jaunajā līgumā šis punkts varētu tikt atcelts, bet tās ir tikai runas. Centīsimies ienākt F1 tik ātri, cik vien iespējams, bet viss atkarīgs no tā, cik drīz mums izdosies savākt naudu. Mums ir kontakti Tuvajos Austrumos, vairākās valstīs. Viņiem šobrīd ir liela interese par F1. Runājam ar vairākām kompānijām - gan privātām, gan valstij piederošām."

Durāns atzīst, ka komandas mērķis ir bāzēties kādā no Āzijas valstīm, tomēr daudz kas būs atkarīgs arī no tā, kur tiks atrasti investori. Tāpat viņš atklāj, ka varētu tikt veidota sadarbība ar "Renault", kas šobrīd savus dzinējus piegādā tikai pati savai rūpnīcas komandai "Alpine". Sadarbības formāts varētu būt līdzīgs kā "Ferrari" un "Haas".

Izmantotie resursi:
The latest Formula 1 and motorsport news |...