Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens tiek brīdināts, bet saglabā pole position

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens tiek brīdināts, bet saglabā pole position
Makss Verstapens. Foto: Motorsport Images

Tiesneši lēmuši izteikt brīdinājumu Maksam Verstapenam par traucēšanu trasē Lando Norisam, taču "Red Bull" pilots varēs saglabāt izcīnīto pole position.Tiesneši lēmuši izteikt brīdinājumu Maksam Verstapenam par traucēšanu trasē Lando Norisam, taču "Red Bull" pilots varēs saglabāt izcīnīto pole position.

Kvalifikācijas izšķirošajā kārtā Verstapens pirms lidojošā apļa bija piebremzējis, tad uzsāka paātrināšanos, bet mašīna saslīdēja, kā rezultātā "McLaren" komandas braucējs Noriss bija spiests izbraukt zālienā, lai izvairītos no sadursmes.

Verstapens skaidro, ka starpgadījums notika vietā, kur pirms pēdējā līkuma piloti piebremzē, lai izveidotu atstatumu līdz priekšā braucošajai mašīnai. Pēc viņa vārdiem, Noriss pats izvēlējās to nedarīt.

"Lando gribēja pabraukt man garām, bet es tobrīd jau paātrinājos," izskaidro Verstapens. "Riepas aizvien bija aukstas, tāpēc gadījās nedaudz saslīdēt, un viņam nācās mani apbraukt. Ja tevī ir kaut kāda cieņa pret pārējiem, tad jāsaprot, ka tobrīd visi izkārtojas lidojošajam aplim. Es nevaru iedomāties, kā kāds pēdējā līkumā mēģinās mani apdzīt. Īsāk sakot, šī problēma radās, jo viņš mēģināja tikt man garām."

Noriss tikmēr situāciju skaidro šādi: "Piloti vienmēr apdzen pirms pēdējā līkuma. Lai gan vienmēr ir vienošanās to nedarīt, visi to tāpat dara. Bet tas nav būtiski. Viņš manā situācijā rīkotos tāpat."

Tāpat Noriss atzina, ka paredz no tiesnešiem sagaidīt sodu Verstapenam. Tā vietā, lai piemērotu kādu reālu sodu, F1 sezonas līderim izteikts vien brīdinājums un rīt sacīkstēs viņš varēs startēt no pirmās pozīcijas.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

  -1 [+] [-]

, 2022-10-08 15:13, pirms 2 gadiem
Protams ka Max netiks sodīts. Pirms tam Hamiltons bija F1 mārketinga seja un bieži netika sodīts. Tagad Max ir F1 mārketinga seja un kopā ar kobamdu sāk baudīt tā labumus.

     [+] [-]

, 2022-10-08 21:46, pirms 2 gadiem
welninsh rakstīja: Protams ka Max netiks sodīts. Pirms tam Hamiltons bija F1 mārketinga seja un bieži netika sodīts. Tagad Max ir F1 mārketinga seja un kopā ar kobamdu sāk baudīt tā labumus.
Nu šajā reizē jau īsti nebija par ko dot sodu... ja Noriss būtu lidojošajā aplī, tad jā - tikai un vienīgi sods, jo tu bloķē ātri tuvojošos pretinieku, kurš sagaida, ka tu dosi ceļu un kuram tev obligāti jādod ceļš... bet šeit abi bija iesildošajā aplī, tāpēc īsti nav par ko sodīt, jo lai arī situācija bija nedaudz bīstama, tā tomēr nevienam nesabojāja kvalifikācijas apli un arī nevienu nesavainoja, kas ir galvenais...