Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons: "Nebiju gaidījis, ka "Ferrari" tik strauji kļūs vājāki"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons: "Nebiju gaidījis, ka "Ferrari" tik strauji kļūs vājāki"
Lūiss Hamiltons. Foto: Facebook.com/LewisHamilton

Uzvarējis pēdējos četros "Formula 1" posmos pēc kārtas un nokļuvis soļa attālumā no triumfa šī gada čempionātā, brits Lūiss Hamiltons atzīst, ka viņu pārsteigusi "Ferrari" komandas snieguma pēkšņā lejupslīde.

Vēl jūlijā Sebastians Fetels bija F1 čempionāta līderis ar astoņu punktu pārsvaru, bet kopš tā laika Hamiltonam izdevies uzvarēt sešās no aizvadītajām septiņām sacīkstēm, ne vien atgūstot vadību, bet arī pārvēršot to iespaidīgā 67 punktu pārsvarā.

"Līdz pat sezonas vidum viņi bija ļoti spēcīgi," atzīst Hamiltons. "Tad viņi devās uz Moncu, un tur, kā arī Singapūrā komanda vēl bija samērā stipra, bet pēc tam viss sāka iet uz leju. Pirms tam es tiešām nespēju iedomāties, ka viņi šādā veidā zaudēs savu konkurētspēju. Viņu sniegums vairs nav tāds kā pirms tam. Man nav atbildes, kāpēc tā noticis, jo par to arī daudz nedomāju - manuprāt, Sebastians varētu pateikt iemeslu."

Veiksmīgas sakritības gadījumā Hamiltons jau nākamajā posmā ASV var nodrošināt uzvaru 2018. gada čempionāta kopvērtējumā. Pat tad, ja tas vēl nenotiks, reti kurš šaubās, ka "Mercedes" pilots šogad negūs savu piekto F1 titulu karjerā.

Suzukas trasē Japānā Hamiltons startēja un finišēja pirmais, bet "Mercedes" tika pie otrās dubultuzvaras pēc kārtas, otrajā vietā finišējot Valteri Botasam. Lai gan pēdējos četros posmos, kur Hamiltons guvis uzvaras, viņa pārsvars pār Fetelu pieaudzis no 14 līdz 67 punktiem, atvilkt elpu sportists negrasās.

"Es ļoti, ļoti strikti pieeju tam, lai mani neietekmētu pārsvars kopvērtējumā," viņš stāsta. "Vēl pieejami 100 punkti, tāpēc apzinos, ka darbs ir jāturpina līdz pat pēdējā posma finišam, kas arī ir mērķis. No pagātnes pieredzes zinu, ka daudz kas var notikt."

Izmantotie resursi:
Motorsport Week - The latest motorsport news!