Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Vitmāršs: "F1 čempionāts ir krīzes priekšā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Vitmāršs: "F1 čempionāts ir krīzes priekšā"
Moments no Korejas "Grand Prix"
Foto: Digitale/Scanpix

Ja nekas netiks darīts, lai samazinātu izmaksas, F1 čempionāts nākamo 18 mēnešu laikā varētu piedzīvot finansiālu krīzi, uzskata "McLaren" komandas vadītājs Martins Vitmāršs.

Jauno turbo motoru ieviešana vēl vairāk palielinājusi jau tā lielās izmaksas, turklāt īpaši no tā cieš mazās F1 komandas, apgalvo Vitmāršs. Ja neskaita jaunos motorus un ātrumkārbas, nākamajā sezonā atkal būs iespējams aizvadīt testus sezonas laikā un tas vien katrai komandai izmaksas palielinās pat par 7 miljoniem eiro. Jau šobrīd ir izskanējusi varbūtība, ka mazākās komandas varētu izvēlēties nepiedalīties visos testos, lai ietaupītu līdzekļus.

"Esam pieļāvuši kļūdas jauno dzinēju ieviešanas procesā," saka Vitmāršs. "Neesam pietiekami labi kontrolējuši izmaksas un čempionāts nākamo 18 mēnešu laikā par to var dārgi samaksāt. Šobrīd mums vēl nav sākusies krīze, tomēr ir jābūt uzmanīgiem, jo tā var sākties."

Iepriekš izstrādātais izmaksu samazināšanas plāns piedzīvojis izgāžanos, jo lielākās komandas nav apmierinātas ar tik krasu naudas līdzekļu taupīšanu. "Red Bull" bija viena no komandām, kas nostājās pret šo plānu, lai gan tās vadītājs Kristians Horners uzskata, ka plānu, varbūt mazliet atšķirīgu, tomēr vajadzētu ieviest.

"Plāns izgāzās, jo savtīgās intereses komandām izrādījās pārāk spēcīgas," viņš skaidro. "Tēriņi F1 komandām šobrīd ir neiedomājami un es varu tikai iztēloties kādā situācijā atrodas komandas, kas bāzējas boksu celiņa otrā galā."

Jau iepriekš F1 boss Bernijs Eklstouns izteicās, ka divas vai pat trīs F1 komandas šobrīd vienkārši mēģina izdzīvot. Lai situāciju mainītu, viens no variantiem ir ļaut mazajām komandām pirkt šasijas un aerodinamikas elementus no lielajiem ražotājiem, līdzīgi kā četras rūpnīcas pārējām komandām piegādā motorus.

"Personīgi es šo ideju neatbalstu, jo tas neatbilst F1 čempionāta idejai un faktiski nozīmētu nāvi vairākām komandām," saka Vitmāršs. "Tomēr šis ir arī bizness un, ja noteikumi to atļautu, mēs to būtu gatavi darīt."

Izmantotie resursi:
SportsFan - Australian & International Sport News

  +1 [+] [-]

, 2013-10-08 16:46, pirms 11 gadiem
un kas tad ir F1 čempionāta ideja Vitmārša kungs? F1 izskatās pēc nemitīgu ierobežojumu, aizliegumu un pilotu sodīšanu par cīņu čempionāta(kaut mazākais kontakts, tā uzreiz sods)!!

  +1 [+] [-]

, 2013-10-08 17:38, pirms 11 gadiem
lai taisa formulas no otreizējiem materiāliem un tiek tak reiz valā no Eklstona
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja