Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Grožāns dusmīgs uz "Lotus" komandu

Juris Grīns
Juris Grīns

Grožāns dusmīgs uz "Lotus" komandu
Romēns Grožāns
Foto: Digitale/Scanpix

Romēns Grožāns pēc F1 sacīkstēm Korejā bija krietni sadusmojies uz "Lotus" komandu, jo tā nelika Kimi Raikonenam cīņā par otro vietu palaist viņu priekšā. Francūzis uzskata, ka komandai tā bija jārīkojas, jo viņš pats Raikonenu šogad ne reizi vien palaidis priekšā, kad somam bija svarīgi izcīnīt iespējami vairāk punktus cīņā par titulu.

Tagad Raikonens ne vien neturpina cīņu par čempiona titulu, bet arī paziņojis par aiziešanu no "Lotus" komandas. Korejā Grožāns atradās otrajā vietā, kad pēc drošības mašīnas došanās malā vienā no līkumiem kļūdījās un nākamajā taisnē bija spiests palaist priekšā tobrīd aizmugurē braucošo komandas biedru. Grožāns cerēja uz komandas atbalstu, taču to nesagaidīja.

Komandas vadītājs Eriks Buljē pastāstīja, ka Grožāns sacīkšu laikā prasījis, lai Raikonenam tiktu dota pavēle atkāpties. Kad tas netika piepildīts, no savas mašīnas viņš finišā izkāpis patiesi dusmīgs. Grožānam tika pateikts, lai uz pjedestāla rāda priecīgāku seju par iegūto trešo vietu un pārējais tiks izrunāts aiz slēgtām durvīm. Pēc sarunas ar komandu Grožāns esot pieņēmis situāciju, saprotot, ka pats vien bijis vainīgs, ka pieļāvis kļūdu tik atbildīgā bīdī, skaidro Buljē, tomēr neslēpjot prieku par savu pilotu.

"Tas viss ir normāli, mēs saprotam," atzīst Buljē. "Ir patīkami redzēt, ka pilots nav apmierināts ar otro vai trešo vietu, jo tieši to mēs arī gribam. Viņi ir pretendenti uz uzvaru un tā arī vajag būt. Tam nevar nepiekrist."

Tajā pašā laikā izskatās, ka "Lotus" komanda ir pietiekami pārliecinājusies par Grožāna talantu, lai paturētu viņu sastāvā uz 2014. gada F1 sezonu.

"Šobrīd viņš ir ļoti nosvērts pilots," saka Buljē, kurš ir arī Grožāna menedžeris. "Jau sešas sacīkstes pēc kārtas viņš ir tik pat ātrs kā komandas biedrs. Ja viņš tā turpinās, viņam neko vairāk nevajadzēs pierādīt. Tādā veidā viņš būs vairāk kā nopelnījis to, lai paliktu F1 arī uz nākošo gadu."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...
Eurosport.com - Sports News | Sports Scores |...

  +5 [+] [-]

, 2013-10-08 07:03, pirms 11 gadiem
Domāju, ja Kimi tiktu dota tāda pavēle diezvai viņš tā vienkārši palaistu garām varžēdāju, zinot kas notiek Lotus.

  +2 [+] [-]

, 2013-10-08 07:08, pirms 11 gadiem
Kaut kā pietrūkst loģikas - kļūdies, komandas biedrs Tevi apdzen, un Tu gaidi ka komanda pavēlēs tomēr palaist priekšā...Dīvaini!!! Tev jau arī nekas neizšķiras...

  +1 [+] [-]

, 2013-10-08 07:46, pirms 11 gadiem
Kaut kā man liekas diezgan bērnišķīgi apvainoties šādā situācijā, tas tak ir sports. Vienīgi uz sevi varētu dusmoties, par pieļauto kļūdu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-10-08 10:11, pirms 11 gadiem
Grožāns čempī stabili tup savā astotajā vietā, kamēr Kimi vēl nedaudz jāiespringst, lai noturētu savu trešo. Kur loģika francūža neapmierinātībai?

     [+] [-]

, 2013-10-08 11:30, pirms 11 gadiem
KaraLis rakstīja: Domāju, ja Kimi tiktu dota tāda pavēle diezvai viņš tā vienkārši palaistu garām varžēdāju, zinot kas notiek Lotus.
Kimi tapat nevienu nelaiz garam, nakosgad bus interesanti, kas notiks Ferrari, kaut gan ta ka Kimi loti patik nauda var jau gadities, ka vinam tiks soliti bonusi par Alonso garam laisanu un tad jau plaidis.

  +1 [+] [-]

, 2013-10-08 11:33, pirms 11 gadiem
Zombijs rakstīja: Kimi tapat nevienu nelaiz garam, nakosgad bus interesanti, kas notiks Ferrari, kaut gan ta ka Kimi loti patik nauda var jau gadities, ka vinam tiks soliti bonusi par Alonso garam laisanu un tad jau plaidis.
Redzēs, redzēs. Gan jau kkāda stīvēšanās kādā momentā noteikti sanāks. Vienīgais variants, ja Ferrari nespēj īsti konkurēt, tad kimi varētu būt arī pofig...kā viņš jau bieži teicis viņam pie kājas 3. vai kura vieta...

     [+] [-]

, 2013-10-08 13:42, pirms 11 gadiem
Nu te gan apvainojumam nav vietas - ja Grožāns uz kādu var būt apvainojies, tad vien pats uz sevi, par pieļauto kļūdu, kuras dēļ Kimi viņu apdzina. Tā kā labāk nesprauslot un netēlot apbižoto...

     [+] [-]

, 2013-10-09 16:59, pirms 11 gadiem
killo2000 rakstīja: Redzēs, redzēs. Gan jau kkāda stīvēšanās kādā momentā noteikti sanāks. Vienīgais variants, ja Ferrari nespēj īsti konkurēt, tad kimi varētu būt arī pofig...kā viņš jau bieži teicis viņam pie kājas 3. vai kura vieta...
Vai tad, kad Masa cīnījās par čempi, Kimi viņu vienu reizi nepalaida garām? Tā kā arī Kimi var strādāt komandas interesēs, ja vajag.