Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hilkenbergs: "Ja komanda izdara tik maz, nevar cerēt uz neko daudz"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hilkenbergs: "Ja komanda izdara tik maz, nevar cerēt uz neko daudz"
Niko Hilkenbergs. Foto: Motorsport.com

"Haas" komandas braucēji iepriekšējā F1 posmā Moncas trasē finišēja pēdējās divās pozīcijās un vienīgie no uzvarētāja atpalika vairāk par apli. Niko Hilkenbergs kritizējis komandu par nepietiekamiem uzlabojumiem, kamēr Kevins Magnusens iesaka būt pacietīgiem.

"Salīdzinājumā ar konkurentiem, mēs izskatāmies patiešām slikti," atzina Hilkenbergs. "Tiklīdz riepas vairs nav jaunas, ir tikai viens ceļš - atpakaļ."

Hilkenbergs ir satraukts, ka komanda, pēc viņa domām, nedara visu iespējamo, lai šo situāciju labotu.

"Mēs esam vienīgā komanda, kas uz Moncu neatveda nekādus uzlabojumus, pat nedēļu pirms tam ieviestais jaunais antispārns nebija speciāli pielāgots šādai ātrai trasei," saka vācu pilots. "Kad ir izdarīts tik maz, nevar cerēt ne uz ko daudz. Godīgi sakot, mēs šobrīd neesam spējīgi cīnīties par punktiem un esam tālu no tā."

Mazliet pacietīgāku raksturu rāda otrs komandas pilots Magnusens.

"Aizkulisēs tiek veikts darbs un mums vienkārši jāpaciešas, kamēr varēsim atvest jaunas detaļai savai mašīnai," saka dāņu autosportists. "Tikmēr jādara savs darbs un nedrīkstam raudāt par šī brīža situāciju. Jābrauc ar tādu mašīnu, kāda ir, un jādabū no tās ārā to, kas iespējams, lai cik grūti arī neizskatītos. Uzskatu, ka komanda ir spēcīgāka nekā jebkad, tādēļ paradoksāli, ka mums šobrīd ir pati vājākā mašīna. Mēs visu varam izdarīt daudz labāk un es domāju, ka izdarīsim. Šobrīd tā ir pacietības spēle."

Šogad punktos amerikāņu komandai izdevies iekļūt tikai trīs reizes - Hilkenbergs vienreiz finišējis septītajā vietā, bet Magnusens divreiz bijis desmitais. Tomēr tas notika vēl sezonas pirmo piecu posmu ietvaros.

Pirms Itālijas GP izcīņas "Haas" paziņoja, ka abi līdzšinējie piloti paliks tās sastāvā arī uz 2024. gada sezonu.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv