Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Mercedes" sastāvā Meksikas GP treniņā startēs dāņu F2 pilots Vesti

Juris Grīns
Juris Grīns

"Mercedes" sastāvā Meksikas GP treniņā startēs dāņu F2 pilots Vesti
Frederiks Vesti. Foto: Mercedes

"Formula 2" čempionāta šī brīža vicelīderis Ferederiks Vesti Meksikas F1 posma piektdienas treniņbraucienos dosies trasē "Merecedes" komandas sastāvā.

Vesti ir viens no "Mercedes" junioru programmas braucējiem, un šogad dāņu autosportists cīnās par F2 titulu. Iepriekšējais posms Spā trasē gan viņam nebija no veiksmīgākajiem - otrajā braucienā, dodoties uz startu, slapjajā trasē mašīna saslīdēja un nācās izstāties cīņu tā arī neuzsākot. Rezultātā viņš kopvērtējumā zaudēja vadību, atkrītot aiz "Alfa Romeo" F1 rezervista Teo Puršēra, kurš tagad ir 12 punktus priekšā.

Meksikas GP pirmajā treniņā 21 gadu vecais Vesti aizvietos pamatsastāva pilotu Džordžu Raselu, un tā viņam būs pirmā F1 posmu ietvaros aizvadītā sesija karjerā. Tiesa gan, jau pērn viņš "Meredes" sastāvā Abū Dabī piedalījās jauno braucēju testos, tāpat regulāri strādā komandas simulatorā Braklijā.

F2 čempionātā Vesti pārstāv "Prema Racing" komandu un šogad uzvarējis četros posmos. Šī viņam ir otrā sezona. 2019. gadā dānis kļuva par "Formula Regional" Eiropas čempionu, pēc tam divas sezonas pavadīja "Formulā 3", abas reizes izcīnot ceturto vietu kopvērtējumā. F2 debijas sezonā pērn kopā ar "ART Grand Prix" komandu Vesti uzvarēja vienā sacīkstē un kopvērtējumā ieņēma devīto vietu.

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs