Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

FIA prezidents cer uz jaunām F1 rūpnīcas komandām no ASV un Ķīnas

Juris Grīns
Juris Grīns

FIA prezidents cer uz jaunām F1 rūpnīcas komandām no ASV un Ķīnas
Mohameds ben Sulajems. Foto: FIA

FIA prezidents Mohameds ben Sulajems atklāj, ka nākotnē F1 čempionātā ļoti vēlas redzēt ASV un Ķīnas autoražotāju rūpnīcas komandas. Viņaprāt, tehnisko noteikumu maiņa uz 2026. gada sezonu ir liels solis pret to, lai tā kļūtu par realitāti.

Jau pirms kāda laika tika paziņots, ka ASV autoražotājs "Ford" kļūs par "Red Bull" komandas partneri dzinēju jomā. Tikmēr neviens no Ķīnas ražotājiem pagaidām F1 sacensībās nav pārstāvēts.

"Mans sapnis ir oriģinālā aprīkojuma ražotāju rūpnīcas komandas no ASV un Ķīnas," saka Ben Sulajems. "Ikvienam ir ļauts sapņot, bet šis ir piepildāms sapnis. Ķīnā dzīvo 1.4 miljardi cilvēku un vairāk nekā 50% no elektriskajiem automobiļiem, kas brauc pa ielu, ir no Ķīnas. Tas ir fakts. Tas ir liels tirgus."

Lai gan šī brīža F1 komandas ar ne pārāk lielu prieku skatās uz jaunu vienību ienākšanu čempionātā, zināms, ka tiek izskatītas vairāku komandu kandidatūras. Nopietnākā no tām ir autosportā labi zināmā "Andretti" komanda, kas jau vienojusies par sadarbību ar "General Motors", ja tai tiks dota zaļā gaisma startēšanai F1.

No 2026. gada F1 spēkratus 50% apmērā darbinās elektrība, bet pārējo 50% jaudu dos tradicionālie iekšdedzes motori. Bens Sulajems uzskata, ka šis ir īstais virziens, lai viņa iecere par rūpnīcas komandu iesaisti no ASV un Ķīnas kļūtu par realitāti.

"Ķīnieši ir ļoti nopietni, kad runa ir par elektriskajām un hibrīda tehnoloģijās," viņš stāsta. "Un es teikšu, ka tas, ko mēs pagājušajā gadā izlēmām jaudas agregātu sakarā, bija pareizi. Ja mēs to nebūtu izdarījuši, vai jūs tiešām domājat, ka "Audi" rūpnīca būtu pievienojusies? Tas notika tikai pēc tam, kad kļuva zināmi jaudas agregātu noteikumi un visas komandas tos parakstīja. Tas nāca par labu čempionātam un atvēra durvis. "Honda" atgriežas, "Ford" pievienojas, "Porsche" vēl lemj. F1 un "Porsche" sakarā vēl nekas nav beidzies."

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs

     [+] [-]

, 2023-08-14 08:41, pirms 11 mēnešiem
Utopiskas sapnis, ASV autoražotājiem tā īsti nav vajadzīga F-1, bet par Ķīnu vispār nerunāsim.