Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Šūmahers aizvadījis pirmos testus "McLaren" komandā

Juris Grīns
Juris Grīns

Šūmahers aizvadījis pirmos testus "McLaren" komandā
Miks Šūmahers. Foto: McLaren

Vācu pilots Miks Šūmahers šonedēļ Portimao trasē aizvadīja pirmos testus "McLaren" komandas sastāvā.

Pēc aiziešanas no "Haas" vienības Šūmahers pilda rezerves pilota pienākumus ne vien "Mercedes", bet arī "McLaren" komandā. Iepriekšējos gados "McLaren" vajadzības gadījumā līdzīgā veidā bija pieejami rezervisti Stofels Vandūrns un Niks de Vrīss.

Izmantojot noteikumus, kas ļauj veikt testus ar vismaz divus gadus vecām F1 mašīnām, Šūmahers trešdien devās trasē ar 2021. gada "McLaren MCL35M" modeli. Tā bija iespēja iepazīt komandas darbu trasē, ja gadījumā kādā no sacīkstēm šogad nāktos nomainīt Lando Norisu vai Oskaru Piastri.

Pēdējos gados "McLaren" ne vienreiz vien veikusi līdzīgus testus, dotot iespēju F1 tehniku izmēģināt "IndyCar" braucējiem Aleksam Palou, Pato O'Vardam un Koltonam Hertam.

Šūmaheram šie bija otrie F1 testi šosezon. Iepriekš viņš kopā ar "Mercedes" komandu vienas dienas garumā piedalījās "Pirelli" riepu testos, un tajos pilotam bija iespēja braukt ar šī gada modeļa formulu.

Šomēnes Šūmaheru gaida vēl viens patīkams notikums. Gudvudas ātruma festivālā viņš sēdīsies pie 2011. gada "Mercedes W02" mašīnas stūres. Tas būs īpaši emocionāls brīdis, jo ar šo auto savulaik F1 čempionātā startēja viņa tēvs Mihaels Šūmahers.

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs