Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Honda" vadība vēlas, lai "Aston Martin" komandā startētu Cunoda

Juris Grīns
Juris Grīns

"Honda" vadība vēlas, lai "Aston Martin" komandā startētu Cunoda
Juki Cunoda. Foto: Motorsport.com

"Honda" rūpnīcas vadība "Aston Martin" komandā labprāt gribētu redzēt startējam tās audzēkni Juki Cunodu, bet tai nav nekādu iebildumu atjaunot sadarbību ar panākumiem bagāto un pieredzējušo pilotu Fernando Alonso.

Nesen oficiāli kļuva zināms, ka no 2026. gada sezonas "Aston Martin" startēs ar "Honda" ražotajiem motoriem. Šobrīd vēl pāragri spriest, vai tobrīd sastāvā startēs Alonso, kuram tobrīd būs jau 44 gadi. Ar "Honda" dzinējiem spānis vairākas sezonas nobrauca "McLaren" rindās, taču tolaik publiski tos mēdza kritizēt, kādā no sacīkstēm japāņu radīto jaudas agregātu nosaucot par "GP2 motoru".

"Honda Racing Corporation" prezidents Kodži Vatanabe atzinis, ka šobrīd vairs nekādu nesaskaņu ar Alonso neesot: "Ja mums atkal būs jāsadarbojas ar Alonso kā mūsu pilotu, mums nav nekādu iebildumu pret to, ka viņš brauc."

Tāpat arī "Aston Martin Performance Technologies" izpilddirektors Martins Vitmāršs atklāj, ka, veicot pārrunas ar "Honda", Alonso vārds nekad netika iepīts diskusijās: "Nē, tā nebija. Fernando dara lielisku darbu un esam sajūsmā, ka viņš ir daļa no mūsu komandas. Viņš dod lielu pienesumu kā trasē, tā ārpus tās. Protams, esmu nedaudz runājies ar Fernando par to, kādā virzienā plānojam doties. Viņš ir ļoti inteliģenta personība. Daži atsaucas uz komentāriem, kas toreiz tika izteikti cīņas karstumā, un daži to nespēj aizmirst. Taču, es domāju, ka viņš saprot un ciena to, ko "Honda" dara."

Vatanabe tikmēr neslēpj, ka 2026. gadā labprāt gribētu redzēt "Aston Martin" sastāvā japāņu pilotu Cunodu, kurš šobrīd pārstāv "Honda" sadarbības komandu "AlphaTauri".

"Viņš nāk no mūsu skolas un F1 čempionātā rāda ļoti labu sniegumu," sacīja Vatanabe. "Priecājamies redzēt viņa panākumus. Runājot par nākotni, priekšā vēl ir trīs gadi, tādēļ pāragri teikt, kas notiks. Nedomāju, ka šobrīd ir pienācis laiks par to runāt. Bet mēs ceram, ka Juki kļūs par kandidātu. Lai arī galīgais lēmums būs jāpieņem komandai."

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs