Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Kubica: "Nezinu, ko nesīs nākotne, bet ar F1 auto spēju pabraukt gana ātri"

Juris Grīns
Juris Grīns

Kubica: "Nezinu, ko nesīs nākotne, bet ar F1 auto spēju pabraukt gana ātri"
Roberts Kubica testu laikā
Foto: Malcolm Griffiths

Sešus gadus pēc briesmīgās avārijas rallija sacensībās šonedēļ Spānijā, Valensijas trasē pie F1 bolīda stūres pirmo reizi sēdās savulaik par ļoti lielu talantu uzskatītais Roberts Kubica. Sportists atzīst, ka šī viņam bijusi emocionāla diena, un ir jūtams, ka Kubica aizvien domā par atgriešanos Formulā 1.

Jau ziņots, ka Kubica sēdās pie 2012. gada "Lotus" formulas stūres, kas pārkrāsota "Renault" krāsās, veica 115 apļus un izmēģināja braukšanu dažādos apstākļos. Sportists dienas beigās atzina, ka šobrīd ir gatavs ar F1 sacīkšu auto braukt pietiekami lielā ātrumā un spēt izturēt slodzi dažādos apstākļos, ko iepriekš apgrūtināja smagi cietusī roka.

"Šī man bija emocionāli svarīga diena," stāsta Kubica. "Esmu ilgi bijis prom no Formulas 1 un izgājis cauri grūtiem periodiem, bet vienmēr esmu turpinājis strādāt, lai arī vēl pirms dažiem gadiem šķita, ka šis viss būs neiespējami. Šobrīd jūtos divējādi, jo no vienas puses esmu lepns par to, ko šajā dienā paveicu, taču reizē arī ieraudzīju to, ko esmu pazaudējis. Nezinu, ko nesīs nākotne, bet zinu vienu lietu: vairāk nekā gadu gatavojos šiem testiem un šajā dienā spēju pabraukt labā, stabilā ātrumā sarežģītos apstākļos. Pēc sešu gadu pārtraukuma nav viegli, bet zināju, ka šo darbu spēšu izdarīt un tagad esmu gandarīts. Gribu pateikties par šo iespēju. "Renault" man deva iespēju 2005. gadā aizvadīt pirmos F1 testus un palīdzēja arī tagad."

"Renault" sporta direktors Alans Permane atzina, ka Kubicas ātrums bijis labs un novērtēja sportista talantu ne vien šajā ziņā, bet arī spējā sadarboties ar inženieriem.

"Mēs mēģinājām ietilpināt Grand Prix nedēļas nogali vienā dienā, kas viņam bija ļoti interesanti," saka Permane. "Roberts pa šo laiku ir mainījies, viņš kļuvis nobriedušāks, un vairs nebija tik uzstājīgs, kad iztaujāja inženierus par savas mašīnas regulējumu visām niansēm. Tikmēr viņa komentāri un ieguldījums mums bija it kā pagriezt pulksteni atpakaļ. Iekāpt F1 mašīnā pēc sešu gadu pārtraukuma ir grūts uzdevums, bet viņš rādīja lielisku sniegumu."

Lai gan jau izskanējušas runas, ka Kubica varētu atgriezties F1 čempionātā, šobrīd "Renault" no dažādām spekulācijām izvairās.

"Šie Robertam bija vienīgie ieplānotie testi," skaidro Permane. "Toreiz viņa laiks kopā ar "Renault" aprāvās ļoti pēkšņi, mēs gaidījām spožu kopīgu nākotni. Šeit Valensijā veicam testus ar Sergeju Sirotkinu, tādēļ tā bija perfekta iespēja piedāvāt arī Robertam pavadīt vienu dienu mašīnā un dot savu ieguldījumu viņa atlabšanā."

  -2 [+] [-]

, 2017-06-09 10:26, pirms 7 gadiem
Kubicas atgriešanās varētu man kaut nedaudz atjaunot interesi par F1...jo šobrīd(pēc viņa un Montojas aiziešanas) tā ir tuvu nullei.

  +2 [+] [-]

, 2017-06-09 11:03, pirms 7 gadiem
[quote biskaps]
Kubicas atgriešanās varētu man kaut nedaudz atjaunot interesi par F1...jo šobrīd(pēc viņa un Montojas aiziešanas) tā ir tuvu nullei.
[/quo
tā nu gan nav ir vismaz 10 intresanti pioti kam sekot līdzi

     [+] [-]

, 2017-06-09 11:19, pirms 7 gadiem
biskaps rakstīja: Kubicas atgriešanās varētu man kaut nedaudz atjaunot interesi par F1...jo šobrīd(pēc viņa un Montojas aiziešanas) tā ir tuvu nullei.
labi vien ir, ka neinteresējies par F1 tas nav Tev

     [+] [-]

, 2017-06-09 12:07, pirms 7 gadiem
kungs rakstīja: labi vien ir, ka neinteresējies par F1 tas nav Tev
Labi, ka tu zini labāk, kas ir vai nav man