Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Alpine" vadītājs: "Komanda šogad dažkārt strādā kā amatieri"

Juris Grīns
Juris Grīns

"Alpine" vadītājs: "Komanda šogad dažkārt strādā kā amatieri"
Foto: Motorsport.com

Maiami notiekošā "Formula 1" posma nedēļas nogalē skarbu kritiku savai komandai veltījis "Alpine" izpilddirektors Lorāns Rosi. Viņš atzinis, ka dažbrīd komanda šosezon strādājusi kā amatieri.

Interviju franču TV kanālam "Canal+" Rosi sniedza pirms sestdien notikušās cīņas par starta vietām, kurā Pjērs Gaslī bija piektais ātrākais, sasniedzot "Alpine" komandas augstāko rezultātu kvalifikācijas braucienos šosezon. Svētdien sacīkstē Gaslī finišēja astotais, bet Estebans Okons - devītais.

Pirmo četru posmu laikā "Alpine" braucēji pa abiem bija izcīnījuši vien astoņus punktus un Konstruktoru kausā tas ļāva ieņemt sesto vietu. Tagad bagāža papildināta vēl par sešiem punktiem, bet komanda kopvērtējumā aizvien ir sestā.

Rosi neslēpj, ka sākotnēji izvirzītie mērķi bijuši daudzreiz augstāki, turklāt to realizēšanai tika atvēlēti milzīgi finansiālie līdzekļi.

"Tā ir vilšanās, patiesību sakot komandas sniegums ir slikts," runājot par situāciju šosezon kopumā, neslēpa Rosi. "Skaidrs, ka mūsu pozīcija kopvērtējumā nav tērēto resursi cienīga. Esam diezgan tālu, patiesību sakot, ļoti tālu no šī gada mērķa. Es atzīmēju, ka ne tikai sniegums ir nepietiekami augstvērtīgs, bet, iespējams, pat šī brīža prāta stāvoklis komandā neatbilst komandas pagātnes standartiem."

Pirms nedēļas Azerbaidžānā "Alpine" piedzīvoja šī gada grūtāko sacīkšu nedēļas nogali, kā rezultātā punktus gūt neizdevās. Tomēr par sliktāko posmu Rosi nosaucis Bahreinas GP, kad Estebans Okons saņēma trīs sodus - par nepareizu apstāšanos starta veikšanai, par komandas darbinieku pieskaršanos mašīnai pitstopā un par ātruma pārsniegšanu boksu celiņā.

"Man nepatika pirmais posms, jo tur bija daudz kas, es atvainojos par izteicienu, amatierisks, un tas noveda pie nepareiza rezultāta," skarbs kritikā pret komandu ir Rosi. "Un iepriekšējais posms Baku bija līdzīgs Bahreinā pieredzētajam. Tu vari pieļaut kļūdas, tas ir pamatprincips, bet tev no tā ir jāmācās. Ja tu pieļauj vienas un tās pašas kļūdas divreiz, tas nozīmē, ka neesi mācījies un neuzņemies atbildību. Tas nav pieņemams."

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs