Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Aprit 32 gadi kopš Žila Vilnēva bojāejas, viņa brālis paziņo par smagu slimību

Juris Grīns
Juris Grīns

Aprit 32 gadi kopš Žila Vilnēva bojāejas, viņa brālis paziņo par smagu slimību
Žaks Vilnēvs seniors un juniors
Foto: Musée Gilles-Villeneuve

Bijušais autosportists Žaks Vilnēvs seniors presei pavēstījis, ka cīnās ar smagu slimību, ko var arī neizdoties pārvarēt.

Intervijā Kanādas laikrakstam "Montreal Gazette" 60 gadus vecais Vilnēvs pavēstījis, ka slimo ar kuņģa vēzi. Slimība esot atklāta nesen, kad sāpes vēderā kļuvušas arvien stiprākas. Audzējs esot attīstījies visai ievērojami un iespējamo izārstēšanos Vilnēvs nosaucis par "sarežģītu".

Žaks Vilnēvs seniors ir jaunākais brālis 1982. gadā bojā gājušajam F1 pilotam Žilam Vilnēvam, kā arī onkulis 1997. gada F1 čempionam ar tādu pašu vārdu - Žakam Vilnēvam.

Žaks Vilnēvs seniors arī ir mēģinājis startēt Formulā 1, tomēr nesekmīgi. 1981. gadā viņš "Arrows" vienības sastāvā nespēja kvalificēties sacensībām Monreālā un Lasvegasā, savukārt 1983. gadā kvalifikācijas barjeru atkal nepārvarēja dzimtajā Kanādā, šoreiz braucot ar RAM komandas auto. Līdz ar to visi trīs mēģinājumi izrādījās veltīgi un uz starta ne reizi viņš tā arī neizgāja, atšķirībā no saviem slavenajiem radiniekiem, kas guva pat uzvaras.

Toties citos čempionātos "Onkulis Vilnēvs", kā viņš dažkārt tiek saukts, guva daudz labākas sekmes. Un tā, viņš ir 1983. gada tolaik slavenā "CanAm" čempionāta uzvarētājs. Tāpat Vilnēvs seniors aizvadījis vairākas sezonas CART čempionātā, kur vislabāk nostartēja 1985. gadā, gūstot vienu uzvaru un astoto vietu kopvērtējumā.

Tieši šodien, 8. maijā, aprit 32 gadi kopš Zolderas trasē, Beļģijā bojā gāja Žaka Vilnēva seniora brālis un Žaka Vilnēva juniora tēvs Žils, kurš tolaik pārstāvēja "Ferrari" komandu. Šis pilots tika uzskatīts par vienu no sava laika talantīgākajiem braucējiem, tomēr nevienu titulu tā arī nepaguva izcīnīt.

Izmantotie resursi:
Crash.Net | F1 & MotoGP | Motorsport News
Formula 1 history and statistics

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja