Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons: "Nekas nepalīdz kļūt ātrākiem"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons: "Nekas nepalīdz kļūt ātrākiem"
Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

Pēc šodien aizvadītajiem F1 treniņbraucieniem Austrālijā, kur svētdien notiks sezonas trešais posms, pagalam pesimistiski noskaņoti bija abi "Mercedes" komandas piloti. Šobrīd izskatās, ka Melburnas trasē viņiem klāsies vēl grūtāk nekā pirmajos divos posmos.

Lūiss Hamiltons pirmajā treniņā ieņēma septīto vietu, bet otrajā sesijā palika 13. pozīcijā, turklāt arī vienā no epizodēm saķeres trūkuma dēļ nenoturējās trasē un izbrauca cauri grants joslai. Sportists atzina, ka pirmajā sesijā mašīna uzvedusies labāk, bet pēc tam mehāniķi to centušies noregulēt, lai tā kļūtu ātrāka, tomēr iecere izgāzusies.

"Pašlaik nekas no tām izmaiņām, ko veicam, nepadara mašīnu ātrāku," saka septiņkārtējais F1 čempions. "Līdz ar to viss ir sarežģīti. Pirms otrajiem treniņiem veicām dažas izmaiņas, bet beigās izrādījās, ka pirmajā treniņā viss bija labāk. Otrais treniņš man izvērtās grūtāks. Nezinu. Mašīna vienkārši ir cimperlīga. Neko daudz nevaram darīt. Tā vienkārši ir. Jābrauc ar tādu mašīnu, kāda ir. Tu mēģini braukt ātri, bet pat tad, ja izdodas labs aplis, esi 1.2 sekundes lēnāks. Nav viegli."

Džordžs Rasels nevienā no treniņiem neiekļuva pirmajā desmitniekā. Pirmo sesiju viņš pabeidza ar 12. ātrāko apļa laiku, bet otrajā treniņā bija 11. vietā. Sportists neslēpa, ka Melburnas trasē mašīna taisnēs "peld" vēl vairāk nekā Bahreinā un Saūda Arābijā, kur norisinājās čempionāta pirmie divi posmi.

"Mēs neesam tādā pozīcijā, kādā vēlamies būt," apstākļus Austrālijā raksturo Rasels. "Mums priekšā ir vēl dažas vidējā ešalona komandas, bet līdz vadošo komandu ātrumam ir pavisam tālu. Šovakar būs pamatīgi jāstrādā un jācenšas panākt, lai šajās sacīkstēs gūstam vismaz kaut ko. Mašīna braucās tīri labi, es nejutos pārāk slikti, un tas ir savādi. Diezgan slikti ir ar mašīnas "peldēšanu". Pirms devītā līkuma tas notiek trakāk nekā es jebkur biju pieredzējis, tomēr ar to vienkārši uz kādu laiku ir jāsamierinās. Jāturpina rakties datos un jāmeklē atbildes. Regulējumu ziņā esam pamēģinājuši visu, bet iznākums ir līdzīgs."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

     [+] [-]

, 2022-04-08 16:59, pirms 2 gadiem
Nu nav viegli, ja esi pieradis, ka mašīna ir gaismas gadus priekšā pārējām komandām.

     [+] [-]

, 2022-04-08 18:49, pirms 2 gadiem
Viņš jau aizmirsi, kā ir ja mašīna ir lēnāka nekā konkurentiem un tad ir vienalga tev ir talants vai nav.

     [+] [-]

, 2022-04-08 19:16, pirms 2 gadiem
Zombijs rakstīja: Viņš jau aizmirsi, kā ir ja mašīna ir lēnāka nekā konkurentiem un tad ir vienalga tev ir talants vai nav.
Tas ir motoru sports. Uzvar tehnika. Ja tehnika ir līdzvērīga, tad uzvaras nodrošina piloti.
Reāli F1 piloti ir supertalanti un jeb kurš no viņiem spētu uzvarēt ar atbilstošu tehniku.