Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Mercedes" uz otrajiem testiem sagatavojusi praktiski jaunu mašīnu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Mercedes" uz otrajiem testiem sagatavojusi praktiski jaunu mašīnu
Foto: Erik Junius

Jau 10. martā Bahreinā sāksies otrie F1 testi, kas būs pēdējā sagatavošanās pirms drīzumā turpat Sahiras trasē gaidāmajām sezonas atklāšanas sacīkstēm. Neoficiāli zināms, ka "Mercedes" komanda ir sagatavojusi būtiskus uzlabojumus, "Red Bull" tikai tagad atklās savus slēptākos risinājumus, kamēr "Ferrari" paļaujas esošo detaļu attīstīšanu.

"Mercedes" piloti Lūiss Hamiltons un Džordžs Rasels gan sasniedza labākos rezultātus Barselonā notikušajos testos, taču kopumā nekas neliecināja, ka viņu pārstāvētā komanda šogad varētu būt dominējošais spēks. Podkāsta "F1 Nation" vadītājs Toms Klārksons stāsta, ka uz otrajiem testiem "Mercedes" sarūpējusi faktiski jaunu mašīnu.

"Testos Bahreinā mums būs lieli, lieli uzlabojumi no "Mercedes" komandas, līdz ar to viņiem būs savādāka mašīna," stāsta Klārksons. "Tas vairāk būs kā B specifikācijas auto, uzskata "Ferrari". Līdzīgi viņi darīja 2019. gadā, kad pirmajos testos piedalījās ar vienkāršotu mašīnu, bet uz otrajiem testiem jau ieradās ar pilnīgi jaunu mašīnu. Pēc "Ferrari" domām, arī šogad viņi tā rīkosies.

"Ferrari", kas pēc pirmajiem testiem tika pieskaitīta favorītkomandām, izvēlējusies savādāku stratēģiju un otrajos testos visu uzmanību veltīs, lai strādātu ar jau esošajiem risinājumiem. Komandas vadītājs Matija Binoto skaidro, ka vēl ir atklājamas daudzas nianses, ko izmantot savā labā.

"Pirmais solis būs optimizēt to, kas mums jau ir," saka Binoto. "Mēs aizvien esam tālu no sava labākā snieguma. Un ne tikai tādēļ, ka braucām ar lielu degvielas daudzumu un ne ar labāko dzinēja režīmu. Arī tādēļ, ka vēl no šīs mašīnas daudz kas jādabū ārā. Jāskatās, ko būs paveikuši pārējie. Mēs vienmēr pievēršam uzmanību, kādus uzlabojumus sagatavojuši konkurenti. Esmu drošs, ka viņi būs ļoti, ļoti spēcīgi."

Bijušais "Formula 1" pilots Džolions Palmers tikmēr paudis, kad "Red Bull" vienība pirmajos testos daudz ko paturējusi noslēpumā un dažādus būtiskus risinājumus atrādīs tikai Bahreinā.

Izmantotie resursi:
The latest Formula 1 and motorsport news |...