Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Latifī: "Tas ir šokējoši, ka pēc sacīkstēm man draudēja"

Juris Grīns
Juris Grīns

Latifī: "Tas ir šokējoši, ka pēc sacīkstēm man draudēja"
Nikolā Latifī. Foto: Williams F1

"Formula 1" pilots Nikolā Latifī atzinis, ka viņam izdevies atstāt aiz muguras "murgainos" notikumus, kas risinājās noslēdzošajā posmā Abū Dabī un īsi pēc tam. Tieši kanādiešu pilota avārijas dēļ trasē devās drošības mašīna un sekoja izšķirošais pavērsiens cīņā par titulu, savukārt jau vēlāk sportists pat saņēma nāves draudus.

Par Latifī viņa otrajā F1 sezonā nekas daudz skaļi netika runāts - sportists izcēlās vien Ungārijas un Beļģijas posmos, kur finišēja septītajā un devītajā vietā, izcīnot savus vienīgos punktus. Savukārt Abū Dabī tieši pēc viņa avārijas trasē devās drošības mašīna un viss savērsās tā, ka Maksam Verstapenam pēdējā aplī radās izdevība apdzīt Lūisu Hamiltonu un kļūt par čempionu. Ja ne šis negadījums, Hamiltonam visticamāk būtu izdevies uzvarēt.

"Es avarēju brīdī, kad braucu blakus "Haas" formulai," skaidroja Latifī. "Mani izspieda no trases, bet, šķiet, tur nebija nekas "netīrs". Man absolūti nebija nolūka ietekmēt sezonas iznākumu. Es pat nezināju, kā sacensības pirms tā momenta bija attīstījušās cīņā par pirmajām vietām, bet man nebija nolūka iejaukties."

Sportists neslēpa, ka saņēmis draudus: "Izlēmu speciāli nelietot sociālos tīklus, lai viss norimtu pēc šīm pēdējām sacīkstēm. Daudz kas tika pateikts pēc situācijas, kas radās pēc manas izstāšanās. Savos sociālo tīklu kontos saņēmu tūkstošiem vēstuļu, gan publiski, gan privāti. Lielākā daļa bija atbalstošas, bet bija arī naidīgas un ļaunprātīgas vēstules. Prātoju, kā šo situāciju atrisināt vislabāk. Vai man to vajadzēja ignorēt? Vai pacelt gaismā un radīt vēl lielākas problēmas, kas, diemžēl, ir realitāte, ja lieto sociālos tīklus? Draudēšana ar vardarbību sociālajos tīklos ir šokējoša - es iestājos pret to."

Lai gan Latifī notikušais bijis gana liels psiholoģiskais pārdzīvojums, šobrīd viņš tam jau ticis pāri.

"Šobrīd jūtu, ka tas viss ir palicis man aiz muguras," par pārdzīvoti stāsta "Williams" komandas pilots. "Pēc tā visa bija dažas saspringtas dienas, bet tā ir daļa no sporta. Patiesībā es jau paredzēju, ka tā notiks, bet tagad to esmu atstājis pagātnē. Ceru, ka tiklīdz sāksies sezona, tas dos cilvēkiem svarīgākas lietas, par ko runāt un uz ko koncentrēties, un šis viss tiks aizmirsts."

Izmantotie resursi:
The latest Formula 1 and motorsport news |...