Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens: "Pirmajā testu dienā uzzināšu, vai šogad cīnīšos par titulu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens: "Pirmajā testu dienā uzzināšu, vai šogad cīnīšos par titulu"
Makss Verstapens
Foto: Digitale/Scanpix

Holandiešu F1 pilots Makss Verstapens atzīst, ka jau pirmajā testu dienā viņam būs aptuvena skaidrība par savām izredzēm 2018. gada sezonā cīnīties par titulu. Pērn lielākā cīņa notika starp "Mercedes" un "Ferrari", bet daudzi eksperti prognozē, ka šogad tām pievienosies arī Verstapena pārstāvētā "Red Bull" komanda.

Šomēnes notiks F1 komandu jauno sacīkšu spēkratu prezentācijas, bet jau 26. februārī Spānijā, Barselonas trasē sāksies oficiālie testi. Pirmā testu kārta notika no 26. februāra līdz 1. martam, bet otrā kārta tiks aizvadīta no 6. līdz 9. martam, turpat Barselonā. Pirms jaunās sezonas sākuma līdz ar to būs iespēja mašīnas trasē attīstīt astoņu dienu garumā.

"Parasti iespaidu par mašīnu var gūt jau pašā gada sākumā, bet tas nav mērķis," itāļu izdevumam "Corriere dello Sport" stāsta Makss Verstapens. "Pats svarīgākais ir uzlabot tās izturību, lai pēc tam varētu saprast, kāds ir mašīnas braukšanas raksturs. Tajā pašā laikā jau pirmajā testu dienā iespējams saprast, mašīna ir laba vai tomēr nē."

Būdams 20 gadus vecs, šogad Verstapens aizvadīs jau ceturto sezonu "Formulā 1". Pērn viņš ieguva divas uzvaras, taču daudzos posmos izstājās, tostarp mašīnas izturības problēmu dēļ, līdz ar to kopvērtējumā nācās samierināties ar ne tik augsto sesto vietu.

Sportists atzīst, ka šobrīd, gaidot sezonu, jūtas daudz mierīgāks nekā citus gadus, kad pieredzes bijis mazāk: "Esmu vairāk relaksēts nekā iepriekšējās sezonās, jo tagad zinu, kas mani gaida priekšā. Fiziski gan joprojām ir ļoti grūti, tāpēc aizvien nākas ļoti daudz trenēties."

2018. gada F1 pasaules čempionāta pirmais posms notiks 25. martā Austrālijā, Melburnas sacīkšu trasē.

Izmantotie resursi:
F1Today.net