Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Vērleins noslēdz līgumu ar "Ferrari" F1 komandu

Juris Grīns
Juris Grīns

Vērleins noslēdz līgumu ar "Ferrari" F1 komandu
Paskals Vērleins. Foto: Facebook.com/PWehrlein

Iepriekš atradies "Mercedes" rūpnīcas paspārnē, pēc tam sadarbībai beidzoties, vācu autosportists Paskals Vērleins parakstījis līgumu ar F1 komandu "Ferrari", kļūstot par tās attīstības programmas dalībnieku.

Iepriekšējā gadā līdzīgus pienākumus uzņēmās Daņils Kvjats un Antonio Džovinaci, taču viņiem radusies iespēja atkal startēt "Formula 1" sacīkstēs. Kā zināms, Kvjats ir atgriezies "Toro Rosso" sastāvā, kamēr Džovinaci ticis pie līguma ar "Sauber" komandu, kas ir "Ferrari" rūpnīcas sadarbības partnere.

Šobrīd par jauno attīstības programmas un simulatoru pilotu kļuvis Vērleins. Daudzus gadus par viņa karjeru rūpējās "Mercedes" - 2015. gadā viņš kļuva par DTM čempionu, 2016. gadā debitēja F1 čempionātā "Manor" komandas sastāvā, bet 2017. gadā startēja "Sauber" rindās. Jau pērn viņam vieta nevienā no komandām neatradās, lai gan vācieti uzskatīja par lielu talantu. Gadu pavadījis "Mercedes" testpilota statusā, tā izskaņā līguma termiņš beidzās.

Verleins jau uzsācis sezonu "Formulā E", līdz ar to arī turpmāk varēs piedalīties sacensībās, taču paralēli sportists uzņemsies pienākumus "Ferrari" F1 komandā.

Zināms, ka leģendārā itāļu vienība gatavojas noalgot arī otru simulatoru pilotu, bet pagaidām vēl nav zināms, kurš tas būs.

Izmantotie resursi:
F1 News, F1 Live, F1 Results | 2018 Formula 1...

     [+] [-]

, 2019-01-09 00:04, pirms 6 gadiem
Well i see him as Leclerc's Teammate