Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Formula 1" veic izmaiņas starta vietu sodu piešķiršanā

Juris Grīns
Juris Grīns

"Formula 1" veic izmaiņas starta vietu sodu piešķiršanā
Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) paziņojusi, ka no nākamās sezonas "Formulā 1" tiek mainīta starta vietu piešķiršanas kārtība, kas līdz šim bieži bija grūti izprotama vai pat pārprotama.

Arvien skaļāk izskanējusi nepatika pret masveidīgi piespriestajiem starta vietu sodiem, ko visbiežāk piloti līdz šim saņem par dzinēju un to komponenšu atļautā skaita pārsniegšanu. Nereti arī vadošie piloti līdz ar to ir spiesti zaudēt kvalifikācijas braucienos izcīnītās vietas un startēt no zemākām pozīcijām, taču līdzjutējiem bieži bijis grūti izprast, cik tieši starta vietas katrā gadījumā pienākas. F1 motoru sporta direktors Ross Brauns iepriekš to jau paspēja nodēvēt par "farsu".

Ņemot vērā, ka no nākamās sezonas drīkstēs izmantot vairs tikai trīs dzinējus, paredzams vēl lielāks starta vietu sodu pieaugums, līdz ar to nolemts veikt izmaiņas noteikumos.

Diskusiju laikā pieņemts lēmums, ka turpmāk pilots formāli nevarēs saņemt sodu, kas lielāks par 15 starta vietām. Savukārt, ja tiks saņemts 15 starta vietu sodu, kas ir līdzvērtīgs divu jaunu papildus elementu izmantošanai, jebkurā gadījumā būs jāstartē no pēdējās pozīcijas. Ja šāds sods pienāksies vairākiem pilotiem, viņu starpā starta vieta tiks noteikta, izvērtējot katra izdarītos pārkāpumus.

FIA sēdē tika pieņemtas arī citas izmaiņas, piemēram, kā turpmāk sacīkstes sāksies vai turpināsies aiz drošības mašīnas. Tāpat notiks pārmaiņas nedēļas nogaļu programmā, lai padarītu to elastīgāku. Būs arī stingrāki noteikumi attiecībā uz eļļas izmantošanu kā degvielas piedevu, tāpat ieviests jauns minimālais svars baterijām. Galvas aizsargierīces "Halo" ieviešanas dēļ tikmēr tiks mainīts spoguļu un onboard kameru izvietojums.

Izmantotie resursi:
Google

     [+] [-]

, 2017-12-07 14:11, pirms 7 gadiem
FIA sēdē tika pieņemtas arī citas izmaiņas, piemēram, kā turpmāk sacīkstes sāksies vai turpināsies aiz drošības mašīnas
Kadas tieši pārmaiņas būs?

     [+] [-]

, 2017-12-07 17:46, pirms 7 gadiem
Vai ne? Žurnālistikas parauglidojums.