Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens kļūst par trīskārtējo F1 čempionu, Kataras sprintā uzvar Pjastri

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Verstapens kļūst par trīskārtējo F1 čempionu, Kataras sprintā uzvar Pjastri
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

Šodien par trīskārtējo F1 pasaules čempionu kļuva Makss Verstapens, kurš Kataras ''Grand Prix'' sprinta sacensībās nodrošināja sev otro vietu un tādējādi trešo čempiona titulu pēc kārtas. Pirmo uzvaru F1 sportista karjerā šodien sprintā svinēja ''McLaren'' braucējs Oskars Pjastri.

• Ja 2021. gadā Verstapens pirmo čempiona titulu ieguva pēdējā posma pēdējā aplī cīņā ar Lūisu Hamiltonu, tad pēdējos divos gados viņš F1 apritē ir dominējis.

• Šodien viņš Kataras ‘’Grand Prix’’ sprintā jau priekšlaicīgi nodrošināja trešo titulu pēc kārtas. Čempionātā bez rīt gaidāmās sacīkstes atlikuši vēl pieci posmi.

• Šajā nedēļas nogalē Verstapena uzdevums bija izcīnīt par vismaz trim punktiem vairāk par komandas biedru Serhio Peresu, to paveicot jau sestdienas sprintā.

• To viņš sāka no trešās starta vietas, šodienas kvalifikācijā uzvaru sprinta kvalifikācijā izcīnot ‘’McLaren’’ pilotam Oskaram Pjastri, bet otrajam paliekot viņa komandas biedram Lendo Norisam.

• Sprinta sākumā izstājās Liams Losons, bet trešajā aplī Džordžs Rasels apsteidza Pjastri, nonākot vadībā. ‘’McLaren’’ pilots vadību atguva desmitajā aplī, kuru vairs no rokām neizlaida, tādējādi izcīnot pirmo uzvaru savā F1 karjerā.

• Līdz sprinta beigām Rasels pazaudēja vēl divas pozīcijas. Viņu apsteidza gan nu jau par trīskārtējo čempionu kļuvušais Verstapens, gan arī Pjastri komandas biedrs Lendo Noriss.

• Vēl sešiniekā iekļuva septiņkārtējais pasaules čempions Lūiss Hamiltons un ‘’Ferrari’’ braucējs Karloss Sainss.

• Desmitniekā vēl iebrauca tādi piloti kā Alekss Albons, Fernando Alonso, Šarls Leklērs, Fernando Alonso un Pjērs Gaslī. Leklērs gan desmitniekā nenoturējās saņemtā soda dēļ.

• Kataras ‘’Grand Prix’’ gaidāms rītvakar pēc Latvijas laika. To no ‘’pole position’’ sāks tieši čempiona godu nodrošinājušais Verstapens.

  +4 [+] [-]

, 2023-10-07 21:16, pirms 7 mēnešiem
Vienmēr esmu teicis, ka Piastri būs tas, kurš metīs izaicinājuma cimdu Maksim cīņā par F1 karaļa titulu. Nevis Norris, nevis Leklērs, nevis Rassels, bet tieši Piastri. Tie džeki ir talantīgi, bet Piastri visas savas karjeras garumā ir pierādījis, ka viņš ir iznīcinātājs/mašīna, viņš ir kļuvis par čempionu visos junioru čempionātos kā rūkijs, ar pirmo piegājienu. Kaut kas tāds bijis pa spēkam tikai Hamiltonam.
Mclaren titulu atnesīs tieši Piastri, nevis Norris.

  +3 [+] [-]

, 2023-10-07 21:21, pirms 7 mēnešiem
Piastri sāk labi nobriest šīs sezonas laikā, patīkams pārsteigums

  +3 [+] [-]

, 2023-10-07 21:22, pirms 7 mēnešiem
Lai gan sprints, taču pirmo uzvaru ātrāk izcīna rūkijs Piastri, nevis Noriss. Būs vēl viens dinamisks komandas duelis.

  -1 [+] [-]

, 2023-10-07 22:02, pirms 7 mēnešiem
Ja kāds 90-ajos gados pateiktu, ka Verstapens būs čempions, tad par viņu padomātu, ka tam visi nav mājās

  -1 [+] [-]

, 2023-10-07 22:06, pirms 7 mēnešiem
Nu jādod koka medaļa sarkanajiem, nu bija jau treniņā redzams, ka Soft viņiem tur 8-10 apļus, uz ko viņi cerēja, vāks...Merši papusei, bet tur cik sapratu Rasella super ideja un vēlme ar soft, jo smieklīgāka bija viņa īdēšana SC laikā, čalis ātrs, bet reizēm ļoti slikti jūt kopējo situāciju.

Halka žēl, Okons pārcentās pārāk optimistiski.

Maksimu sveicam ar otro titulu.

Seržants, tas ir vāks, Williams viņam deva iespēju un cerību uz līgumu arī 2024.g., taču šādi turpinot tā vieta tiks Lawsonam, kuram pirmā tāda nopietnāka kļūda. Seržantam ātrums un potenciāls ir, bet laikam viņam psihologu vajag palīgā .

Maki un Piastri ar norisu, skaistuļi, par Piastri liels prieks!

     [+] [-]

, 2023-10-07 22:22, pirms 7 mēnešiem
backtofire rakstīja: Nu jādod koka medaļa sarkanajiem, nu bija jau treniņā redzams, ka Soft viņiem tur 8-10 apļus, uz ko viņi cerēja, vāks...Merši papusei, bet tur cik sapratu Rasella super ideja un vēlme ar soft, jo smieklīgāka bija viņa īdēšana SC laikā, čalis ātrs, bet reizēm ļoti slikti jūt kopējo situāciju.

Halka žēl, Okons pārcentās pārāk optimistiski.

Maksimu sveicam ar otro titulu.

Seržants, tas ir vāks, Williams viņam deva iespēju un cerību uz līgumu arī 2024.g., taču šādi turpinot tā vieta tiks Lawsonam, kuram pirmā tāda nopietnāka kļūda. Seržantam ātrums un potenciāls ir, bet laikam viņam psihologu vajag palīgā .

Maki un Piastri ar norisu, skaistuļi, par Piastri liels prieks!
Trešais, mīlulīt, trešais!

  -2 [+] [-]

, 2023-10-07 23:02, pirms 7 mēnešiem
A kur rezultāti?

     [+] [-]

, 2023-10-07 23:08, pirms 7 mēnešiem
Damokla_zobens_23 rakstīja: A kur rezultāti?
Autors mums gribēja pateikt, lai mēs paši ieejam F1 mājas lapā un paši sameklējam.

  -1 [+] [-]

, 2023-10-08 10:01, pirms 7 mēnešiem
playthegame rakstīja: Vienmēr esmu teicis, ka Piastri būs tas, kurš metīs izaicinājuma cimdu Maksim cīņā par F1 karaļa titulu. Nevis Norris, nevis Leklērs, nevis Rassels, bet tieši Piastri. Tie džeki ir talantīgi, bet Piastri visas savas karjeras garumā ir pierādījis, ka viņš ir iznīcinātājs/mašīna, viņš ir kļuvis par čempionu visos junioru čempionātos kā rūkijs, ar pirmo piegājienu. Kaut kas tāds bijis pa spēkam tikai Hamiltonam.
Mclaren titulu atnesīs tieši Piastri, nevis Norris.
Tev sakāpinātas emocijas. Uzvara sprintā vēl nav izaicinājums Verstapenam par "F1 karaļa titulu". Pirmkārt, daudzi nepiekristu, nka ir tāds F1 karalis. 😄 Īpaši, ja turpina braukt arī citi F1 čempioni.
Tu vari cerēt un ticēt, bet Mclaren čempionu titulu atnest var tikai Mclaren. Un tikai tad, ja viņi dominētu pār pārejām komandām, kas nenotiks, kamēr vien dzinēju viņi pirks no Mercedes. Un vēl viņiem komandā vajag vienu 1.pilotu un vienu 2.pilotu. Pagaidām Piastri sacīkstēs ir 2.pilots, šajā sprintā bija vairāki no viņa neatkarīgi apstākļi, kas palīdzēja viņam uzvarēt. Protams, galvenais tomēr bija viņa paša ātrums un stabilitāte printa shootout un sprintā. Nākošsezon gan Piastri varētu stabili arī sacīkstēs būt Norisa līmenī un tad būs līdzīgi kā ir Ferrari, Mercedes, un Alpine, kur savā starpā cīnās trasē un/vai atņem viens otram punktus pilotu ieskaitē. Tas var palīdzēt konstruktoru kausā, ja Peress no Verstapena turpinās atpalikt pussekundi aplī.
Pirmā iespēja uz čempiona titulu Piastri varētu parādīties 2026.gadā, kad atkal būs lielas tehniskās izmaiņas formulām, un Norisam 2025.gadā beigsies līgums. Visticamāk Noriss pāries uz Mercedes Hamiltona vietā.

     [+] [-]

, 2023-10-08 12:35, pirms 7 mēnešiem
Labs sprintiņš bija. Brīžiem tik daudz notikumu vienā aplī, ka grūti izsekot. Cerams sacīkste arī neliks vilties.

     [+] [-]

, 2023-10-08 19:43, pirms 7 mēnešiem
Ja Peresa vēl paša sacīkstē izgāzīsies, nebrīnos ka ASV posmā Ricciardo sēdēs pie Red Bull stūres un Liams Losons saglabās savu vietu AlphaTauri, vispār apbrīnoju Helmuta Marko pacietību attiecība uz Peresu.

     [+] [-]

, 2023-10-09 10:11, pirms 7 mēnešiem
Šito mēslu neskatos jau gadiem. Tur jau pirms katras sezonas skaidrs, kurš uzvarēs. Un uzvarētājs skaidrs vairākas sezonas pēc kārtas. Un tā jau kopš 2000. gada: Šūmahers, šumahers, šūmahers, batons, batons, batons, alonso, alonso, alonso, fetels, fetels, fetels, hamiltons, hamiltons, hamiltons, ahu*ķ cik interesanti…,