Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Marko: "Mēs gribējām nolīgt Norisu, bet Verstapens ir labāks par viņu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Marko: "Mēs gribējām nolīgt Norisu, bet Verstapens ir labāks par viņu"
Makss Verstapens un Lendo Noriss. Foto: Motorsport.com

"Red Bull" komandas pilotu programmas vadītājs Helmuts Marko atklājis, ka pirms kāda laika centies pievilināt pie sevis Lendo Norisu, kurš tomēr izvēlējies būt uzticīgs "McLaren". Marko gan neslēpj, ka sava tagadējā pilota Maksa Verstapena talantu novērtē augstāk.

Noriss savu ceļu uz F1 izkaroja ar "McLaren" palīdzību, un šīs komandas sastāvā arī debitēja pasaules čempionātā 2019. gadā. Viņš tiek uzskatīts par vienu no talantīgākajiem jaunajiem braucējiem, un piesaistījis arī Marko uzmanību. Marko gribējis, lai "Red Bull" komandā kopā startētu Verstapens un Noriss, taču tā kā jaunajam britam bijušas ilgtermiņa saistības ar "McLaren", plānu īstenot nav izdevies.

"Mums bija ar viņu pārrunas, bet viņš ir sasaistīts ar "McLaren" uz daudziem gadiem," skaidro Marko. "Mēs turpinām iet savu ceļu."

Lai gan Norisa talantu Marko novērtē ļoti augstu, Verstapenu viņš vienalga uzskata par labāku pilotu.

"Esmu lepns, ka mēs uzdrīkstējāmies un ievedām Maksu "Formulā 1" jau 16 gadu vecumā," viņš saka. "Viņš nekad nav licis man šaubīties par mūsu izvēli. Viņš vienmēr ir pilnībā koncentrējies, un nekas viņu nespēj atraut no mērķa braukt pēc uzvarām. Arī Noriss iepriekš piesaistīja manu uzmanību, bet Makss joprojām manā vērtējumā ir pats labākais, jo viņš vienmēr visos apstākļos bez jebkādas iesildīšanās spējis sevi pierādīt, kas atkal pierādījās iepriekšējā posmā lietus apstākļos Soču trasē. Viņš pat gandrīz izcīnīja uzvaru, un tas tā arī būtu noticis, ja vien iebrauktu boksos apli ātrāk."

Izmantotie resursi:
F1 News, Live Race Coverage, Results &...