Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 vadītāji sāk pārrunas par posma rīkošanu Vjetnamā

Juris Grīns
Juris Grīns

F1 vadītāji sāk pārrunas par posma rīkošanu Vjetnamā
Foto: imago/HochZwei/Scanpix

F1 pasaules čempionāta vadītāji ir uzsākuši pārrunas par to, lai jau tuvākajā laikā varētu noorganizēt posmu Vjetnamā. Tāpat šobrīd notiek centieni sarīkot otru F1 posmu Ķīnas teritorijā.

Iepriekš šajā gadā bijušais F1 vadītājs Bernijs Eklstouns publiski izteicās, ka viņam bijusi iespēja parakstīt līgumu par posma rīkošanu Vjetnamā, taču brits to noraidījis, jo viņam šķitis, ka Āzijā jau notiek pietiekami daudz sacīkšu.

Tikmēr tagadējais F1 komerciālās nodaļas vadītājs Šons Brečess paudis savu skatījumu, sakot, ka vēlas redzēt Āzijā vairāk posmu ielu trasēs, kas notiktu pazīstamās pilsētās.

Tā kā Malaizija izlēma nepagarināt vienošanos par F1 posma rīkošanu, šobrīd čempionāta vadītāji par vienu no prioritātēm izvirzījuši nepieciešamību iespējami ātrāk atrast jaunu vietu Āzijā, kur sacensības varētu notikt. Vjetnama ir viena no kandidātēm, un sarunas ar atbildīgajiem cilvēkiem jau notiek.

Zināms, ka, ja plānu izdosies īstenot, F1 posms notiks Vjetnamas galvaspilsētas Hanojas ielu trasē.

Tā kā jaunie F1 vadītāji par būtisku ekonomisko tirgu uzskata Ķīnu, ir mērķis šajā valstī sarīkot otru posmu. Nesen tika parakstīts jauns līgums par sacensību rīkošanu Šanhajā nākamos trīs gadus, bet F1 bosi vēlas, lai viens no sezonas posmiem notiktu Pekinas ielu trasē. Kā zināms, šī ir pasaulē otrā apdzīvotākā pilsēta aiz Šanhajas.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

  -1 [+] [-]

, 2017-10-09 23:50, pirms 7 gadiem
Cik smieklīga ir kļuvusi F1 - nekā kopīga ar sportu jau nav savus 12-15 gadus, bet nu tā tiek izsmieta pa tirgus placi. Enco Ferrari jau desmito kūleni apmet savā atdusas vietā. Priekā!

     [+] [-]

, 2017-10-10 11:09, pirms 7 gadiem
Ļoti ceru, ka būs 25 posmi un sezona tiks sadalīta Eiropas, Āzijas un Amerikas tūrēs, lai mazāka loģistika un vairak līdzekļu papildus sacīkstēm. Vjetnamas sacīkste būtu manuprāt interesanta dēļ tā, ka īpašnieki no ASV, bet rīkotu sacīksti valstī, kuru nespēja uzvarēt un tā pieminekļiem vajadzētu būt visur trases malās .