Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Korejas F1 posma organizatori netiks sodīti par misēkli ar ugunsdzēsēju auto

Juris Grīns
Juris Grīns

Korejas F1 posma organizatori netiks sodīti par misēkli ar ugunsdzēsēju auto
Sebastjans Fetels
Foto: AFP/Scanpix

Kļuvis zināms, ka Korejas "Grand Prix" organizatoriem par ugunsdzēsēju mašīnas izlaišanu trasē F1 sacensību laikā netiks piemērotas nekādas sankcijas.

Kad pēc sadursmes ar Adrianu Zutilu trešajā līkumā aizegās Marka Vēbera pilotētā "Red Bull" mašīna, trasē izbrauca ugunsdzēsēju džips. Tobrīd līderi tuvojās vietai, kur tā atradās tieši uz ideālās trajektorijas, tāpēc pirmajā vietā esošais Sebastjans Fetels bijis visai pārsteigts.

"Manuprāt, tas bija "Hyundai" vai "Kia SUV" apvidus auto," pēc finiša sacīja Korejas posma uzvarētājs. "Tam nebija Bernta Mailandera numura zīme, tātad tā nebija drošības mašīna."

Sacīkšu direktors Čārlijs Vaitings esot izsaucis trasē ugunsdzēsējus, lai tie apdzēstu Marka Vēbera liesmojošo auto, taču domājis, ka tiks izmantota tā mašīna, kas atrodas trešajā līkumā.

"Mēs domājām, ka viņi darbā sūtīs ugunsdzēsējus, kas stāvēja trešajā līkumā, jo tieši tur dega Vēbera auto," stāsta Vaitings. "Tai pat nebūtu nepieciešams izbraukt uz trases, tomēr kaut kādu iemeslu dēļ viņi izsūtīja mašīnu, kas atradās otrajā līkumā. Domāju, ka tā bija tipiska nesaprašanās. Kad ieraudzīju šo mašīnu trasē, nekavējoties izsludināju drošības auto periodu. Ne tādēļ, ka dega Vēbera formula, bet gan tieši šīs mašīnas dēļ."

Tomēr "Red Bull" vadītājs Kristians Horners atzīst, ka bijis atvieglots, redzot trasē tieši uzgunsdzēsējus: "Tas tiešām bija atvieglojums, kad sapratu, ka viņi brauc pie mūsu mašīnas. Bija sajūta, ka tā deg mūžīgi."

Lai gan sākotnēji Vēbers paziņoja, ka uguns izcelšanās iemesls ir KERS sistēma, komanda noskaidrojusi, ka patiesībā ugunsgrēku izraisīja pārsists eļļas radiators.

Izmantotie resursi:
Eurosport.com - Sports News | Sports Scores |...
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

  +1 [+] [-]

, 2013-10-07 18:15, pirms 11 gadiem
jā skats bija labs kad džips izbrauca! Man pirmā doma bija - wtf

  +1 [+] [-]

, 2013-10-07 18:40, pirms 11 gadiem
Uz atvadam negribeja tur maitat attiecibas, ka neka pedejas D-Korejas F-1 saciktes, vairak tur netiks rikotas, kamer nebus jauna trase cilvekiem piejamaka vieta, vel pat nav isti zinams kas cels, Samsung vai kads Korejiesu autorazotajs, ta ka koreja kadu nenoteiktu laiku vairs nebus.