Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Vēbers: ''Grožānam ir nepieciešamas vēl vienas brīvdienas''

Vēbers: ''Grožānam ir nepieciešamas vēl vienas brīvdienas''
Pēc sadursmes ar Grožānu Vēbers izslīdēja ārpus trases esošajā zālienā.
Foto: Scanpix

Šodien Japānā tika aizvadīts F1 sezonas 15. posms, kurā uzvaru svinēja Sebastians Fetels, aiz sevis otrajā un trešajā vietā atstājot Felipi Masu un Kamui Kobajaši. Iespējams, uz otrā vai trešā goda pjedestāla pakāpiena varēja būt Fetela komandas biedrs Marks Vēbers, tomēr šāda iespēja austrālietim tika atņemta jau otrajā līkumā, kad Romēns Grožāns ietriecās viņa pilotētajā formulā.

Pēc sacīkstēm Vēbers neslēpa neapmierinātību, sakot, ka Grožānam būtu jāmācās no kļūdām. ''Katrās sacīkstēs mēs cenšamies parādīt pēc iespējas labāku sniegumu, bet Romēns domā tikai par to, kā ātrāk tikt līdz trešajam līkumam. Tas kļūst patiešām biedējoši, jo viņš jau vairākkārt daudziem pilotiem ir izbojājis sacīkstes. Varbūt viņam vajadzētu piešķirt vēl vienas brīvdienas,'' sacīja pieredzējušais Vēbers.

''Grožānam ir jāpaskatās uz sevi no malas. Tā pilnībā bija viņa vaina. Cik reizes var pieļaut vienu un to pašu kļūdu? Pirmā apļa incidenti... Braucot šādā līmenī, tas ir nepieļaujami,'' kritiski savu sakāmo nobeidza austrāliešu F1 pilots Vēbers.

Arī ''Red Bull'' komandas vadītājs Kristians Horners izteica savu viedokli par ''Lotus'' komandu pārstāvošo franču pilotu. ''Šādi viņš tikai nozog punktus savai komandai. Nedomāju, ka vadība ar viņa veikumu ir diez ko apmierināta. Septiņu avāriju izraisīšana 15. posmos ir pārlieku liels skaits. Šoreiz viņa dēļ cieta Marks, un tas viņam, ļoti iespējams, maksāja vietu uz goda pjedestāla,'' pauda Horners.

Pats Grožāns pēc sacīkstēm atzina, ka tā bijusi stulba avārija, tomēr viņš neuzskatot, ka būtu izdarījis kaut ko neapdomīgu. ''Es centos izvarīties no sadursmes, tomēr šoreiz tas neizdevās,'' skaidru francūzis.

Pēc piedzīvotās sadursmes Vēbers sacīkstes gaitā spēja aizcīnīties līdz devītai vietai, izcīnot divus punktus, bet Grožāns finišēja 15. vietā, paliekot bez punktiem.

Līdz F1 sezonas beigām ir palikuši pieci posmi - Korejā, Indijā, Abū Dabī, ASV un Brazīlijā.

Braucēju kopvērtējuma tabulā Vēbers ar izcīnītiem 134 punktiem ieņem piekto vietu, bet Grožāns ar 82 punktiem atrodas astotajā pozīcijā. Kopvērtējuma līderis ar 194 punktiem joprojām ir ''Ferrari'' pilots Fernando Alonso, bet otro vietu ar 190 punktiem ieņem pēdējo divu posmu uzvarētājs Sebastians Fetels no ''Red Bull'' vienības.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-10-08 09:00, pirms 12 gadiem
MonsterWolfEnergy rakstīja: pilnīgi piekrītu vēberam grožāns laikam grib atstiept karoti un pavilkt vel kādu līdz tāpat kā to gribēja pagajošo gad hamiltons
Cik tad avārijās pērn bija Hamiltons bija iesaistīts?
Vienīgais šāds kamikadze no top pilotiem, kas nāk prāta ir Fettels pirms diviem gadiem, kad viņš vēl cīnijās par pirmo titulu. Tur no viņa rokas krita vairāki piloti. Taču Sebs līdz šim ir krietni progresējis un vairs tādos mēslos neiesaistās.
Gan jau, ka arī Grožāns savāksies.

  +1 [+] [-]

, 2012-10-08 11:30, pirms 12 gadiem
Diez vai savāksies, jo šveices francūža "lieljānisms" acīmredzams. Nākamgad , domāju viņa vietā būs cits, kaut gan ko var zināt, japāņu 'kamikadze" izslimoja..

     [+] [-]

, 2012-10-11 11:28, pirms 12 gadiem
piekrītu Vēberam..francūzim jāiedod diskābelis līdz sezonas beigām..lai apdomā dzīvi..varbūt tad kaut kas mainīsies, jo, kā redzams, viena posma atpūta neko nav mainījusi..