Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons atvainojas Piastri par sadursmi

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons atvainojas Piastri par sadursmi
Lūiss Hamiltons un Oskars Piastri. Foto: Motorsport.com

Lūiss Hamiltons pēc F1 posma Itālijā piegājis pie Oskara Piastri un atvainojies "McLaren" pilotam par izraisīto sadursmi. Šādu žestu steidz slavēt "Mercedes" boss Toto Volfs, sakot, ka neviens cits pilots neizceļas ar tik sportisku rīcību.

Sacensību 41. aplī Hamiltons mēģināja apdzīt Piastri cīņā par astoto vietu, bet pirms "Roggia" līkuma mazliet uztriecās sāncensim virsū. Pats Hamiltons saņēma piecu sekunžu sodu, bet turpināja braukt un finišā ierindojās sestajā pozīcijā. Tikmēr sezonas debitants bija salauzis priekšējo antispārnu un bija spiests braukt boksos, kas viņu atmeta ārpus pirmā desmitnieka un punktiem.

Pēc finiša Hamiltons uzrunājis Piastri un izskaidrojis notikušo, kā arī atvainojies.

"Tā pavisam noteikti bija mana vaina," neslēpj "Mercedes" pilots. "Bet tas nebija ar nolūku. Es biju blakus un vienkārši nepareizi novērtēju attālumu pa labi un aizķēru viņu. Tā var notikt jebkad. Uzreiz zināju, ka šī bija mana vaina, tāpēc gribēju, lai viņš saprot, ka tas netika darīts speciāli. Tā rīkojas džentlmeņi."

Komandas vadītājs Toto Volfs steidzis paslavēt savu pilotu par šādu rīcību, sakot, ka Hamiltons vienīgais F1 čempionātā atzīst savas kļūdas.

"Jā, tā bija Luisa vaina," sacīja Volfs. "Piecu sekunžu sods, manuprāt, uz to norāda. Tā mēdz notiks, cīņas ir spraigas. Tajā vietā ir jāmēģina apdzīt. Šādās situācijās viņš parāda ļoti sportisku rīcību. Manā skatījumā, viņš ir vienīgais, kurš to atzīst, kad kaut ko ir izdarījis nepareizi. Mums bija īsa saruna. Viņš teica, ka nav redzējis Oskaru labajā pusē un uzņēmās vainu. Šāda sportiska rīcība tādos gadījumos ir vajadzīga. Parasti visi vienmēr sūdzas un vaid, lai tikai nesaņemtu sodu."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv