Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Alonso: "Uzvarēt Dakarā man ir tikpat svarīgs mērķis, kā izcīnīt trešo F1 titulu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Alonso: "Uzvarēt Dakarā man ir tikpat svarīgs mērķis, kā izcīnīt trešo F1 titulu"
Fernando Alonso. Foto: Dakar.com

Fernando Alonso paziņojis, ka nākotnē atkal piedalīsies Dakaras rallijā. Uzvara šajās sacensībās, pēc sportista vārdiem, viņam ir tikpat nozīmīgs mērķis kā trešā F1 titula izcīnīšana.

Iepriekš Alonso bija paņēmis divu gadu pārtraukumu no dalības F1 čempionātā, lai izmēģinātu savus spēkus citās autosporta kategorijās. Divreiz izdevās uzvarēt Lemānas 24 stundu sacensībās, kļūt par FIA WEC pasaules čempionu, tāpat iepriekš spānis braucis "IndyCar" čempionātā. 2020. gadā viņš ar "Toyota Hilux" pikapu pirmo reizi startēja Dakaras rallijā un, lai gan piedzīvoja divas avārijas, finišējot tikai 13. vietā, nodemonstrēja labu ātrumu.

"Par 99 procentiem varu apgalvot, ka atkal mēģināšu startēt Dakaras rallijā," podkāstā "The High Performanc" atklāja 42 gadus vecais Alonso. "Nav tā, ka trešā F1 titula izcīnīšana man nebūtu prioritāte, tā ir prioritāte, bet uzvarēt Dakarā man arī ir augsta prioritāte."

Spāņu autosportists atzīst, ka būtu gatavs piedalīties šajā maratonrallijā ilgstoši, kamēr izdosies gūt panākumus.

"Varbūt man tajā sacīkstē vajadzēs piedalīties astoņus vai desmit gadus, līdz vienreiz paveiksies un varēšu cīnīties par uzvaru," saka pieredzes bagātais pilots. "Bet, ja man būs izdevies uzvarēt gan F1 čempionātā, gan Lemānas izturības sacīkstēs, gan Dakaras rallijā, tas man kā sportistam un cilvēkam liks sajusties kaut kā īpaši. Šādi izaicinājumi šobrīd ir manā prātā."

Ja Alonso izdosies uzvarēt Dakaras rallijā, viņš nebūs pirmais F1 pilots, kurš to paveicis. 1986. gadā tolaik vēl Āfrikā notiekošajā rallijā pirmo vietu sasniedza Žakijs Ikss. Tomēr Alonso tādā gadījumā būtu pirmais F1 čempions, kurš to paveicis.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv