Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Raikonens: "Šī vienkārši nav mūsu trase"

Juris Grīns
Juris Grīns

Raikonens: "Šī vienkārši nav mūsu trase"
Kimi Raikonens
Foto: AFP/Scanpix

Pēc izcīnītās 11. vietas Itālijas "Grand Prix" kvalifikācijā, Kimi Raikonens atzina, ka Moncas trase vienkārši nav piemērota "Lotus" formulām.

Raikonens piektdien izmēģināja uzlabotu "E21" formulu, taču komanda nolēma, ka šis auto nav ātrāks par iepriekš izmantoto un šodien pārsēdināja somu vecajā mašīnā. Rezultātā viņam bez redzama iemesla tikai 11. rezultāts otrajā kvalifikācijas kārtā, kas nozīmē sliktāko starta vietu šajā sezonā.

"Mēs vienkārši nebijām pietiekoši ātri," skaidro Raikonens. "Jau treniņbraucienos bija problēmas un tas pats bija arī šodien. Mums vienkārši nav piemērotas šāda veida trases, kur jābrauc ar maziem antispārniem. Mašīna uzvedās samērā labi, taču piespiedējspēka līmenis nebija tāds, lai labi izbrauktu ātros līkumus. Ceru, ka svētdien klāsies labāk, taču uz lieliem brīnumiem neceru. Katrā ziņā, mēģināsim darīt to labāko."

Otrs "Lotus" pilots Romēns Grožāns kvalifikācijā izcīnīja 13. starta vietu.

Tikmēr savdabīgā situācijā kvalifikācijā nonāca "Ferrari" pilots Fernando Alonso, kurš kvalificējās tieši aiz komandas biedra Felipes Masas, izcīnot piekto starta vietu. Plāns paredzēja, ka Masa ļaus Alonso turēties cieši aizmugurē, palīdzot izmantot aizvēju labāka rezultāta sasniegšanai, taču pēdējā aplī brazīlietis aizbrauca pārāk tālu par priekšu.

Dažiem izklausījās, ka Alonso pa radio savu komandu itāliski nosauc par "idiotiem", taču vēlāk spānis izskaidroja, ka minējis vārdu "genii", kas latviski nozīmē "ģēnijs", nevis "scemi", kā tas daudziem izklausījās, un nozīmē "idiots". Tāpat Alonso stāsta, ka pēdējā aplī, kad noķēris Masu, pateicies gan viņam, gan komandai par palīdzību kvalifikācijā, taču to TV kameras nav parādījušas.

Pirmo starta rindu Moncā "okupēja" abi "Red Bull" komandas piloti Sebastjans Fetels un Marks Vēbers.

"Šonedēļ mūsu mašīnas ir fantastiskas," atzīst Fetels, kurš bija ātrākais otrajos un trešajos treniņbraucienos, kā arī visās trīs kvalifikācijas kārtās. "Ir daudz labāk kā prognozējām. Mūsu ātrums bija labs jau vakar un šodien to veiksmīgi pārnesām uz kvalifikāciju, kur beigās izdevās divi ļoti ātri apļi. Tas ir nedaudz pārsteidzoši, ka ieguvām abas pirmās vietas, jo vēsturiski šajā trasē mums ir bijušas dažas sliktas sacīkstes."

Izmantotie resursi:
Formula 1, Formula 2, GP2, GP3, F3 and MotoGP...
autosport.com - the authority on Formula One,...