Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Galahers: "Līdz 2026. gadam "AlphaTauri" komanda tiks pārdota"

Juris Grīns
Juris Grīns

"Formula 1" biznesa eksperts Marks Galahers ir pārliecināts, ka "Red Bull" līdz 2026. gada sezonai pārdos "AlphaTauri" vienību, jo tās pastāvēšanai kā "B" komandai vairs neesot nekādas jēgas.

Divas F1 komandas "Red Bull" īpašumā ir jau kopš 2006. gada, kad uzņēmuma rokās nonāca Itālijā bāzētā komanda "Minardi", to pārveidojot par "Toro Rosso". Pirms dažiem gadiem nosaukums tika mainīts, lai reklamētu "Red Bull" piederošo apģērbu zīmolu "AlphaTauri".

Lai gan publiski allaž noliegts, ka "AlphaTauri" tiktu gatavota pārdošanai, kopš "Red Bull" dibinātāja Dītriha Matešica nāves par to tiek baumots regulāri. F1 finansiālās puses pārzinātājs Marks Galahers, kurš savā karjerā strādājis gan "Red Bull" komandā, gan "Jordan" un "Cosworth", uzskata, ka austriešiem vairs nav nepieciešama otra komanda.

"Kāpēc viņi šo komandu izveidoja? Tāda bija Dītriha un Helmuta Marko kopīgā ideja un vīzija par jauno braucēju attīstīšanu," skaidro Galahers. "Tāpat tas bija politiski svarīgi, jo Eklstouna F1 ēras laikā pie galda viņiem bija divas vietas. Divas vietas no desmit, kas ir 20 procenti no dalībniekiem. Tagad tas vairs nav svarīgi. Pasaule ir mainījusies, jauno īpašnieku paspārnē "Formula 1" ir mainījusies. Viņi var pārdot šo komandu par lielu naudu. Ja šobrīd tiktu pārdota kāda F1 komanda, tas nozīmētu darījumu par ļoti lielu naudu."

Viņš turpina: "Parunāsim par skaitļiem. Lai pilnībā iegādātos F1 komandu, tas ir pusmiljards dolāru. Mēs zinām, ka ir neliels skaidrs cilvēku, kuri vēlas iekļūt čempionātā. Daži no viņiem ir nopietni, un viņiem ir nauda. Daži no viņiem ir absolūti jokdari, kuri tikai sapņo par to."

Galahers uzskata, ka "AlphaTauri" komandas pastāvēšana "Red Bull" pašlaik nedod to labumu, ko varētu gaidīt.

"Šķiet, ka "AlphaTauri" nesasniedz savus mērķus, šķiet, ka tas nedod atdevi no biznesa viedokļa," saka Galahers. "Viņi ir sapratuši, ka pilotu attīstības programma ir vāja. Nav labāka piemēra kā fakts, ka viņi pie sevis pieņēma Serhio Peresu, kurš daudzos aspektos ir ideāls otrais numurs aiz Maksa Verstapena. Personīgi es būšu pārsteigts, ja līdz jauno noteikumu ēras sākumam 2026. gadā šī komanda joprojām piederēs "Red Bull"."

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs