Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Lotus" aizliegs izmantot uzlabotās F1 riepas

Juris Grīns
Juris Grīns

"Lotus" aizliegs izmantot uzlabotās F1 riepas
Arī "Lotus" ir bijušas problēmas ar riepām
Foto: AFP/Scanpix

"Lotus" komanda izmantos veto tiesības un liegs "Pirelli" šogad ieviest citāda veida riepas.

Riepu ražotāji "Pirelli" ir saņēmuši kritiku no vairākām komandām un, pakļaujoties šim spiedienam, jau izgatavojuši jauna sastāva riepas, kas nedilst tik strauji kā pašlaik izmantotās. Tās pirmo reizi tiks testētas jau šovakar, kad norisināsies Kanādas GP treniņbraucieni, bet uz kvalifikāciju un sacensībām tās plāno izmantot sākot ar Lielbritānijas GP.

"Silverstounā nebūs jaunu riepu," intervijā "RMC Sport" strikti paziņojis "Lotus" komandas boss Eriks Buljē. "Viņi šodien testēs šīs riepas, taču, lai tās varētu izmantot sacīkstēs, nepieciešams vienbalsīgs atbalsts no visām komandām. Lai mainītu noteikumus vai vismaz riepu sastāvu, ir nepieciešama atļauja, taču vēl šodien viņiem šādas atļaujas nav."

"Red Bull" visskaļāk kritizē "Pirelli" riepas un galvenokārt tieši pateicoties šai komandai "Pirelli" sāka rīkoties.

"Noteikumi visiem ir vieni," skaidro Buljē. "Šī gada riepas tika testētas jau pērn Brazīlijā. Tās ir pārāk svarīgs komponents gan no sportiskā, gan tehniskā viedokļa, tāpēc neredzu iemeslu tās mainīt sezonasvidū."

Tomēr "Red Bull" tagad cenšas pierādīt, ka pašreizējās riepas ir bīstamas, jo tas ir vienīgais veids kā piespiest jauno riepu ieviešanu, pat, ja visas komandas tam nepiekrīt.

"Tās nav drošas," intervijā "Speed Week" sacīja Sebastians Fetels. "Negribu visu dramatizēt, taču jūs labi atceraties, kas notika ar Felipi Masu, kad viņam trāpīja lidojošs objekts. Es negribu, lai manai galvai uztriecas kāds gabals no riepas."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

  +3 [+] [-]

, 2013-06-07 14:50, pirms 11 gadiem
Es uzskatu, ka šīs riepas ir diezgan liels stulbums un tikai kropļo sacīksti, ka pēkšņi pāris apļu laikā kāds paliek pa 2-3sek. aplī lēnāks...vai arī sacensību līderis brauc marussia ātrumā utt..., bet tāpat uzskatu, ka šī sezona ar viņām ir jānoripina - mainīt sezonas vidū nebūtu korekti pret tiem, kuriem mazākas probzas ar šīm riepām.

  +4 [+] [-]

, 2013-06-07 14:57, pirms 11 gadiem
Nu tie Red Bull centieni, nosegt savu neizdarību ar apelēšanu pie FIA jūtām par Masas nelaimi, kļūst jau mazliet smieklīgi.

  -1 [+] [-]

, 2013-06-07 15:31, pirms 11 gadiem
Vispār gan bija ziņas, ka Kanādā testēs citādas konstrukcijas aizmugurējās riepas, kurām virskārta pēkšņi nenolobītos pilnībā, kā tas jau pāris reizes ir noticis. Citāda gumijas sastāva riepas Pirelli paši pat nepiedāvāja.
Tā kā Lotus, izskatās, vnk grib paturēt savas priekšrocības, neskatoties uz reālu bīstamību, ka tās gumijas ļerpatas var kādam reāli arī pa ķiveri trāpīt...