Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Leklērs: "Šis nav tas līmenis, kādā vēlos braukt"

Juris Grīns
Juris Grīns

Leklērs: "Šis nav tas līmenis, kādā vēlos braukt"
Šarls Leklērs. Foto: Motorsport.com

Šarls Leklērs pilnībā atzinis savu vainu Maiami GP kvalifikācijā piedzīvotajā avārijā, tāpat par savu kļūdu dusmīgs ir Makss Verstapens. Viņiem šodien gaidāmā sacīkste, kas startēs plkst. 22:30 pēc Latvijas laika, būs jāsāk no ne tām augstākajām pozīcijām.

Leklērs avāriju piedzīvoja jau otrajā treniņsesijā, pēc tam avarējot arī kvalifikācijas trešās kārtas izskaņā, kas liedza pilotiem veikt otro lidojošo apli. Pirms tam "Ferrari" pilots bija uzrādījis vien septīto rezultātu, tāpēc gāja uz maksimumu, tomēr sestajā līkumā izslīdēja no trases un ar mašīnas aizmuguri ietriecās barjerā.

"Esmu ļoti neapmierināts ar sevi, pieļāvu tādu pašu kļūdu kā dienu iepriekš, tajā pašā līkumā," atzina Leklērs. "Es apzinos, ka kvalifikācija ir mana stiprā puse, un trešajā kārtā es uzņemos lielāku risku, kas deviņos gadījumos no desmit atmaksājas. Šajā nedēļas nogalē divreiz esmu "ielicis" sienā. Tas nav līmenis, kurā vēlos būt. Pirmo apli biju nobraucis lieliski, bet nav jēgas tā sacīt, ja pēdējā līkumā esi nobloķējis riteņus. Tad otrajā aplī ietriecos sienā, tāpēc esmu ļoti dusmīgs uz sevi."

F1 čempionāta līderis Verstapens pirmo lidojošo apli pat nepabeidza, jo bija pieļāvis rupju kļūdu, kas nesolīja labu rezultātu. Tā kā otro apli veikt neizdevās, viņam būs jāstartē no septītās vietas.

"Tā pilnībā bija mana kļūda, cenšoties braukt uz riska robežas," skaidro "Red Bull" komandas pilots. "Pieļāvu kļūdu un biju spiests atlikt veicamo apli. Tādā reizē nedaudz paļaujies uz veiksmi, ka nebūs sarkano karogu, bet ielu trasē tā var gadīties. Tāpēc esmu nedaudz apbēdināts par sevi. Sacīkstē būs grūti. Esmu izdarījis tā, lai būtu grūti."

Jautāts par to, kāds ir viņa mērķis uz sacīksti, Verstapens sacīja: "Kā minimums, otrā vieta."

Jāpiebilst, ka tiesneši izskatīja situāciju, kurā Luiss Hamiltons kvalifikācijā aizskāra sienu, lai izvairītos no sadursmes ar Kevinu Magnusenu. Tika secināts, ka neviens no viņiem neatradās ātrajā aplī, turklāt Magnusenam priekšā brauca cits pilots, kurš pārvietojās lēni. Līdz ar to "Haas" braucējs sodīts netika un ir saglabājis augsto ceturto starta vietu.

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs