Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rasels: "Mēs nesaprotam, kāpēc esam kļuvuši ātrāki"

Juris Grīns
Juris Grīns

Rasels: "Mēs nesaprotam, kāpēc esam kļuvuši ātrāki"
Džordžs Rasels. Foto: Motorsport.com

Džordžs Rasels visai pārsteidzoši sasniedza ātrāko rezultātu Maiami F1 posma piektdienas treniņbraucienos. Lai gan "Mercedes" mašīna šeit uzvedas labāk un ir ātrāka, sportists atzīst, ka komanda iemeslus tam īsti izskaidrot nespēj.

Jautāts, vai vēl nav par ātru sapriecāties par "Mercedes" progresu, Rasels atzina: "Jā, pavisam noteikti. Patiesībā, ja godīgi, mēs līdz galam nemaz nesaprotam, kāpēc esam kļuvuši ātrāki. Jau pirms tam zinājām, ka šajā nedēļas nogalē apstākļi būs mums piemērotāki, jo līdz šim bija problēmas ar riepu uzsilšanu, pat Bahreinā, bet šīs būs pirmās pa īstam karstās sacensības sezonā. Protams, mums gāja labi, bet par to priekšlaicīgi nesapriecāsimies. Treniņi nenozīmē neko, sestdien atkal ir jābrauc."

Uz šo posmu "Mercedes" ir veikusi spēkrata uzlabojumus, tostarp izveidoti jauni, svarā vieglāki antispārni gan priekšā, gan aizmugurē. Lai gan komandas biedrs Lūiss Hamiltons abās sesijās bija lēnāks, otrajā treniņā veterāns ieņēma ceturto vietu un no Rasela atpalika tikai 0.2 sekundes.

Piektdien arī bija novērojams, ka "delfinēšanas" problēma šajā trasē "Mercedes W13" mašīnām vairs nav tik izteikta, lai gan arī nav beigusies pavisam, sevišķi pie liela degvielas daudzuma. Rasels tomēr atzina, ka šī piektdiena bijusi labāka nekā jebkurā no iepriekš notikušajiem četriem posmiem.

"Delfinēšana nekur nepazudīs, bet varbūt šeit tik ļoti neizpaudīsies, kā tas bija iepriekš," prāto Rasels. "Kad braucu ar lielu degvielas daudzumu, to varēja just, un tobrīd nešķita, ka kļuvis labāk. Ir sacīkstes, kurās iet labāk, ir tādas, kurās neiet labi. Imola pavisam noteikti nebija tā trase, kas bija mums piemērota, bet pagaidām izskatās, ka Maiami šī mašīna uzvedas labi."

Šovakar plkst. 20:00 pēc Latvijas laika sāksies trešais treniņš, bet kvalifikācijas sākums paredzēts plkst. 23:00. Maiami "Grand Prix" starts tiks dots svētdien plkst. 22:30.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
The latest Formula 1 and motorsport news |...

     [+] [-]

, 2022-05-07 17:59, pirms 2 gadiem
Ceru, ka šajā posmā par vadošajām pozīcijām cīnīsies vismaz 3 komandas. Diemzēl skatoties, trase šķiet tāda šaura, kur apdzīt var vienā vietā- garās taisnes galā. Pagaidām man kā skatītājam tā nešķiet aizraujoša.

Vētētos redzēt vismaz 4-5 komandas, kas cīnās par sekundes tūkstošdaļām.

     [+] [-]

, 2022-05-07 19:16, pirms 2 gadiem
Gandrīz paliku uz pakaļas aiz smiekliem lasot rakstu

delfinēšanas = bouncing ?